Méltó megemlékezés

2022.04.20. 11:25

Dr. Rentka László emlékúszás Debrecenben, emlékszám Kecskeméten

Tisztelegtek a nemrég elhunyt klubelnök előtt.

Forrás: Rentka Anikó

A közelmúltban elhunyt Dr. Rentka Lászlóról méltó módon emlékezett meg a szenior úszóközösség az április 9-10-én Kecskeméten megrendezett XI. Fedett Pályás Nyílt Szenior Úszó Országos Bajnokságon (VI. Duna Kupa). Az első versenyszám, a 200 méteres férfi vegyesúszás abszolút első három helyezettje különleges díjazásban részesült: a kiváló sportember nevével ellátott emlékplakettet vehetett át. A díjakat testvére, Éva adta át a dobogós helyezetteknek.

Az emlékszámban indulók nagy száma jelzi azt a szeretetet és tiszteletet, mely Dr. Rentka Lászlót övezte.

A Debreceni Szenior Úszó Klub (DSZÚK) valamennyi jelen lévő tagja teljesítette az emlékszámot, ezzel tisztelegve volt klubelnökük előtt. A debreceni szeniorok számos egyéni versenyszámban is remekeltek, de a legkiemelkedőbb eredmény váltóban született – elevenítette fel az eseményeket Dr. Rentka László lánya, Anikó.

A váltó korcsoportok meghatározása a váltótagok korának összege alapján történik, ami lehetővé teszi, hogy egy váltóban különböző korú úszók indulhatnak együtt.

A 4x100 méteres férfi vegyesváltó 120-159 éves korcsoportjában a Nagy Szabolcs, Terdik Ákos, Molnár Dániel, Kiss Dániel összeállítású váltó új országos csúcsot ért el. Ezzel folytatták a szentesi idénynyitó szenior úszóversenyen elkezdett sikersorozatot, ahol ugyanebben a versenyszámban a Pethő Zoltán, Dr. Batta Gyula, Szekeres Ákos, Terdik Ákos összetételű váltó új országos csúcsot úszott a 200-239 éves korcsoportban. Egyéni versenyszámban is örülhettünk csúcsjavításnak: Gombkötőné Tóth Ilona a február 19-20-án rendezett százhalombattai rövidpályás OB-n 400 méter gyorsúszásban ért el korcsoportjában országos csúcsot.

A DSZÚK Dr. Rentka László születésének 65. évfordulóján, március 12-én is tartott egy különleges megemlékezést a Debreceni Sportuszodában, melyen a megjelentek megosztották emlékeiket, és négy órán keresztül váltóztak, felidézve a klub alapítója által szervezett hangulatos, nagy tömegeket megmozgató rendezvényeket.

Az eseményen 90 résztvevőt és több mint 66 leúszott kilométert számláltak. Az emlékúszáshoz országszerte csatlakoztak más uszodákban is, az általuk jelentett méterek száma 61650. Az egyesület élete egy pillanatra sem állt meg köszönhetően azoknak, akik szívügyüknek tekintik az úszás és az egészséges életmód propagálását, a megteremtett értékek továbbvitelét. Április elején közgyűlés keretében tisztújításra került sor. Az elnöki posztra Terdik Ákost választotta meg az egyesület. Az új klubelnök elődjéhez hasonló lelkesedéssel és energiával folytatja a klub vezetését, megőrizve mindazokat az értékeket, amelyeket Dr. Rentka László 27 éves elnöksége alatt fontosnak tartott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában