Fotókkal

2022.01.15. 19:15

Vereséggel indították az évet az Eötvös röplabdázói

A felnőtt női röplabda NB I. 2021/2022. évi bajnokság második körének első mérkőzésén a DSZC-Eötvös DSE csapata azt a Kispestet fogadta, amely az odavágón 3:2-re legyőzte őket.

Forrás: Molnár Péter

Mindkét együttes játékoskerete változott az első találkozó óta, a házigazdáknál több hiányzó is akadt, viszont visszatért az amerikai Victoria Paige Young, a vendégeknél pedig Nagy Orsolya Andrea tűnt fel, aki eddig Jászberényben játszott – tudatta a hajdú-bihari klub.

 

A mérkőzés első pontját Fehér Anna Ditta révén a DSZC-Eötvös DSE szerezte, és egészen a szett derekáig tartotta is előnyét 2-3 ponttal. 18:18-nál egyenlített ki a Kispest SE, és ezután ebben a játékrészben már csak ők szereztek pontot.

 

A második játszmában beragadt az Eötvös. Az időkérések és a cserék sem segítettek, ezt a szettet fölényesen nyerték a fővárosiak.

A harmadik etapban is egy ideig a vendégek akarata érvényesült, már 4:10 és 6:16 is állt az eredményjelzőn. Ezt követően összekapta magát a hazai gárda, és főleg Débora Araújo Riberio támadásainak, majd nyitásainak köszönhetően közelebb zárkózott. 16:19-nél azonban ismét egy nyitást, majd egy támadást hibáztak a debreceniek, majd a kispesti Horváth Dóra is eredményes volt, így már 16:22-re vezettek a fővárosiak. Innen a legtöbb csapat már feladja a küzdelmet, de a DSZC-Eötvös DSE nagy hajrát nyitott és 24:24-nél kiegyenlített. Sőt, az ezúttal szélsőütőként szereplő Fehérvári Vivien szép blokkjának köszönhetően 26:25-nél szettlabdához jutott. Néhány másodperccel később, 27:26-nál is volt még esély bezsebelni a játszmát, de végül 28:30-ra megnyerte a játékrészt – és így a mérkőzést is – a Kispest SE.

A DSZC-Eötvös DSE legközelebb január 29-én, 15 órától a DSZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikumban a MÁV Előre SE-Bericap ellen játszik.

DSZC-Eötvös DSE – Kispest SE 0:3 (-20, -9, -28)

 

DSZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum. Vezette: Nagy Zsombor, Adler László

 

DSZC-Eötvös DSE: Fehér Anna Ditta, Takács D. Orsolya, Fehérvári Vivien, Tóth Kinga, Béni Kitti. Victoria Paige Young. Csere: Papp Csenge (liberó), Pálfi Kitti, Ribeiro Araújo Debora, Berza Fanni. Edző: Szombathy András

 

Kispest SE: Benedek Réka, Németh Judit, Horváth Dóra, Lisztes Lili Szilvia, Dani Laura, Szabó Kincső Katalin. Csere: Karkusz Dominika (liberó), Kőszegi Zsófia Katalin, Vígh Ivett, Nagy Orsolya Andrea. Edző: Takács Gergely

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában