Hoki

2021.11.09. 13:47

Távozik David Musial

A felnőtt jégkorongcsapat szakmai munkáját irányító David Musial és a DEAC a keddi napon közös megegyezéssel szerződést bontott egymással.

Forrás: deac.hu

A cseh-német kettős állampolgárságú David Musial 2018 májusában írt alá az akkor még újoncnak számító DEAC-hoz, vagyis a felnőttcsapat létrehozásában és felépítésében jelentős szerepet vállalt – írja a deac.hu.

Irányítása alatt az együttes mindhárom idényben az Erste Liga felsőházában végzett. A 2018-2019-es szezonban az elődöntőig menetelt az együttes, rá egy évre a negyeddöntőig jutott, majd tavaly a döntőért vívott párharcban már kétmeccses előnyben volt a Brassóval szemben, ám végül az erdélyi csapat került a fináléba. A DEAC így is magyar bajnoki ezüstérmes lett, emellett megnyerte a Magyar Kupát, mindkét eredmény a sportág debreceni történetének eddigi legnagyobb sikerének számít.

Az idei szezon azonban nem a vártnak megfelelően alakult, hiszen az elmúlt 16 mérkőzésen mindössze öt győzelmet tudott szerezni a csapat, ezért a felek ezért a váltás mellett döntöttek. A vezetőedzővel sikerült mindenben megállapodni, így a szerződésfelbontás közös megegyezéssel történt.

A DEAC szerdán sajtótájékoztatón jelenti be, hogy a csapat kinek az irányításával folytatja a szezont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában