U14

2021.11.17. 18:32

Céljairól is beszélt a DEAC edzője

Hegedűs Györk értékelte az őszi szezont.

Fotó: deac.hu

A DASE U14-es csapata jelentősen átalakult nyáron, Hegedűs Györk edzőnek egy új csapatot kellett építenie, mely kialakulása után kezdődhetett meg az érdemi munka. – A nyár egyik legfontosabb feladata volt, hogy azokból a gyerekekből, akik jelenleg még nem fértek be a DEAC ugyanezen korosztályába, egy új csapatot építsünk, ami egy új kihívás volt számomra. Az első napok a munka mellett az ismerkedéssel teltek, felmértük a képességeket, próbáltuk megtalálni a játékosok megfelelő posztját, ahol a legjobb teljesítményt tudják nyújtani. A korosztálynak megfelelő képzési irányelveket szem előtt tartva zajlottak az edzések. A srácok jól álltak a munkához, nyitottak voltak az újra, szerettek volna bizonyítani, szerettek edzésre járni, jó velük dolgozni. Bár kevés időnk volt a bajnokság kezdetéig, de azt a munkát, amit elterveztem, sikerült elvégezni, összekovácsolódott a társaság, kialakult egy összetartó, jó szellemiségű csapat – fogalmazott a felkészülés kapcsán a csapat mestere a deac.hu-nak.

Szeptember elején a Józsa elleni vereséggel kezdte az együttes a 2021-2022-es bajnoki évet, majd a Sárrétudvari nagyarányú legyőzésével zárták az őszi szezont.

Hegedűs elmondta, a bajnoki rajt előtt konkrét célt fogalmaztak meg: minél előrébb szerettek volna végezni, és azt is, hogy minél jobb eredményt érjenek el. Meglátása szerint meccsről-meccsre fejlődtek a fiatalok, és csapatszinten is javult a játékuk. – Nyugodt szívvel mondhatom, a srácok túlteljesítették az elvárásokat, pozitív élményekkel gazdagodtam, teljes mértékben elégedett vagyok az elmúlt félévvel – értékelte a bajnokság őszi szakaszát a tréner.

A bajnoki sorozat szünetel ugyan, a tréningek azonban még folytatódnak, a fiatalokra a pihenőig hátralévő időben is várnak feladatok, mint ahogy a téli szünetben is. – A szünetig hátralévő időben levezetőedzéseket tartunk, majd december közepén kezdik meg a gyerekek a jól megérdemelt pihenőjüket. Természetesen erre az időszakra is kapnak feladatokat a srácok, biztos vagyok benne, ezeket becsületesen el fogják végezni otthon. Majd januárban kezdjük a felkészülést, lesznek, akik a DEAC-nál próbajátékon vesznek majd részt, biztos, hogy néhányan ott is folytathatják. Úgy gondolom, látva a csapat fejlődését, tavaszra már komolyabb célokat is megfogalmazhatunk – zárta mondandóját Hegedűs Györk.

Az U14-es csapat 5-0-4-es mérleggel, 15 pontot gyűjtve, 34-15-ös gólaránnyal az ötödik helyen zárta az őszi szezont. Az együttes legeredményesebb játékosa Magyar Dániel, aki 11 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját, ezzel a harmadik helyen áll a bajnoki góllövőlistán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában