labdarúgás

2021.10.22. 16:27

Még szoknia kell a megye I.-es légkört a DSC-SI fiataljainak

Az előző fordulóban döntetlent játszott a csapat, ennek tudatában most győzni utaznak Hajdúnánásra.

Motiválja Selyem Nándorékat, hogy egy győzelemmel is sokat léphetnének előre | Fotó: Czinege Melinda

Annak ellenére, hogy hazai pályán még veretlen idén a debreceni csapat, idegenben mindössze egy sikert tudnak felmutatni, és a tizenegyedik helyen várják a soron következő mérkőzést. A vendégek trénerét kérdeztük, hogy mik az előzetes várakozásai a vasárnapi meccsel kapcsolatban.

A két csapat közt nincs nagy különbség, és pontosan ezért a pillanatnyi forma fog dönteni. Véleményem szerint nem vagyunk rossz formában, és a Hajdúnánás egy hellyel előz meg minket, ezért szoros összecsapásra számítok

– kezdte a szakember, aki elárulta, hogy szokniuk kell még azt, hogy újoncok a bajnokságban, de hozzátette, hogy jó úton haladnak, és bizakodó a folytatást illetően.

Motiválja Selyem Nándorékat, hogy egy győzelemmel is sokat léphetnének előre | Fotó: Czinege Melinda

Ha győznek, változás is jöhet

Ha a DSC-SI sikerrel tudja abszolválni a soron következő meccsét, akkor a Nánást biztosan megelőzi, és ha kedvezően alakulnak az eredmények, akkor akár több helyet is előreléphet az egyesület. – Sűrű a tabella, és sok mérkőzésen csak nüanszok döntenek. Természetesen motivál minket, hogy egy győzelemmel akár több helyet is előreléphetünk. Úgy látom, hogy kezdünk egyenesbe jönni, de sok fiatallal állunk fel, és nekik még szokniuk kell a megye I.-es légkört – folytatta a rutinos edző, és hozzátette, hogy reális esélye van a csapatának a győzelemre.

A bennmaradást tűzték ki célul

Selyem Nándor a Hajdú-bihari Naplónak elmondta, hogy a legfontosabb cél a bennmaradás volt a szezont megelőzően. – Mivel újoncok vagyunk, ezért ennél reálisabb célt aligha tűzhettünk volna ki magunk elé. Úgy gondolom, hogy az eddig látottak alapján van keresnivalónk, és ez teljesíthető lesz. Előfordul, hogy néhány fiatallal csak hétvégén találkozom, de ha mindenki a rendelkezésemre áll, akkor a középmezőny sem lehetetlen – fejezte be gondolatait az 56 éves szakember.

A Hajdúnánás FK–DSC-SI-mérkőzést vasárnap 13 óra 30 perctől rendezik a hajdúnánási sportpályán.

Orosz Krisztofer

Selyem Nándor tippjei

Balmazújváros–Kaba 1–2

Püspökladány–Derecske 1–3

BUSE–Egyeki SBSE 3–0

Nyíradony–DEAC II. 2–2

Hajdúsámson–DASE 3–1

Hajdúnánás–DSC-SI 1–1

Bocskai SE–Monostorpályi SE 2–3

Sárrétudvari–Hajdúböszörmény 2–0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában