Elkészült a beruházás

2021.10.16. 16:55

Hiánypótló BMX-pályát avatnak nemsokára Hajdúböszörményben

A következő hetekben adják át.

A fiatal sportoló már az elkészült BMX-pályán edzhet a versenyekre | Fotó: Szepesi Zsolt-archív

A hajdúböszörményi Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidőközpontban egy csaknem 600 négyzetméteres BMX-pálya épült, melynek legmagasabb pontja öt méter.

Nincs még egy ilyen Magyarországon; azok a sportolók, akik eddig ilyen színvonalú pályán szerettek volna edzeni, csak a határon túl tehették meg

– osztotta meg lapunkkal Szepesi Tibor válogatott BMX-versenyző. Mint mondta, így nem volt lehetősége felvenni a versenyt a nemzetközi sportolókkal.

A fiatal sportoló már az elkészült BMX-pályán edzhet a versenyekre | Fotó: Szepesi Tibor-archív

Kifejtette, hogy néhány éve vesz részt külföldi megmérettetéseken, de szeretne kijutni az olimpiára is, ehhez pedig elengedhetetlen a megfelelő felkészülés. A hajdúböszörményi pálya ugyanakkor mások előtt is lehetőségeket nyit, nemcsak a helyi vagy a hazai, hanem más országok versenyzőinek is felkészülési helyszínként szolgálhat. Már most több külföldi válogatott-­tag kereste fel Tibort emiatt.

A fiatal sportoló az Országos bringapark programhoz 2019-ben nyújtott be pályázatot, az ügy mellé állt a helyi önkormányzat is. Tibor azt is elmondta, hogy az édesapja szülőként és a beruházás kivitelezőjeként is támogatta az elképzelés megvalósítását. A pályát hivatalosan a következő hetekben adják át.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában