DVSC

2021.10.28. 15:22

Herczeg András: „Rám számíthat a klub”

A Loki korábbi vezetőedzője is megszólalt a csapat körül forgó viharos események ügyében.

Herczeg András | Fotó: Napló-archív

Mint az ismert, a Puskás Akadémia ellen elszenvedett vasárnapi 3–0-s vereséget követően a Loki vezetősége hétfőn egyeztetésre hívta össze a szakmai stábot. Ott ismét tisztázták a célokat és világossá tették, hogy azonnali változtatásokra van szükség mind az eredményességet, mind a mutatott játékot tekintve. Szerdán jött is az első próba, ahol a DVSC hosszabbításban kikapott a Kecskeméttől a Magyar Kupa 4. fordulójában, és ezzel kiesett a sorozatból. Már csütörtökön délelőtt több sajtó orgánum úgy értesült, hogy a kecskeméti vereség hatására Huszti Szabolcs benyújtotta a lemondását, aztán ezt a klub később közleményben meg is erősítette.

A Debreceni VSC labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy Huszti Szabolcs és Toldi Gábor távozik a gárda éléről, úgyhogy az MTK ellen Jeremiás Gergő és Dombi Tibor irányítja majd a csapatot.

A kieséssel végződött kecskeméti kupamérkőzés után Huszti Szabolcs edző felajánlotta lemondását, amelyet a klub vezetősége elfogadott, vele együtt Toldi Gábor is távozik csapatunktól. Így csütörtöktől már nem ők irányítják a Loki labdarúgógárdájának szakmai munkáját.

A szabályzat szerint a klubnak maximum 60 napja van pro licenc-szel rendelkező edzőt találni, a DVSC természetesen hosszú távú, szakmailag megalapozott megoldásban gondolkodik. Amíg az új vezetőedzőt nem választja ki a klubvezetés, Jeremiás Gergő, mint megbízott edző és Dombi Tibor, mint pályaedző látja el ezt a feladatot, a csapat korábbi sikertrénere, Herczeg András pedig szakmai tanácsadóként segíti majd a munkájukat – olvasható a dvsc.hu-n megjelentetett közleményben.

Számíthat rá a Loki

Herczeg András | Fotó: Napló-archív

A hírrel kapcsolatban a Hajdú-bihari Napló megkereste a Loki korábbi vezetőedzőjét. – A kialakult helyzetre való tekintettel megkértek, hogy segítsem Jeremiás Gergő és Dombi Tibor munkáját. Természetesen rám számíthat a klub, hiszen mindenkinek az a célja, hogy a csapat a lehető leghamarabb eredményesen szerepeljen. Ha kikérik a véleményemet, akkor nagyon szívesen elmondom, de döntés minden esetben a megbízott vezetőedző kezében van, hogy a tanácsok közül mit fogad meg – fogalmazott a kétszeres magyar bajnok és kupagyőztes szakember.

A Loki legendás trénere elárulta, hogy ő is látogatja majd az edzéseket, de még nem volt alkalma beszélni a két edzővel, ezért részleteket még ő sem tud mondani.

Herczeg András hozzátette, hogy ott lesz a meccseken – ahogyan eddig is –, és továbbra sem a kispadról, hanem ugyanúgy a lelátóról követi majd az eseményeket.

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában