Jégkorong

2021.10.13. 11:33

DEAC: rosszul sikerült a rajt, de egyelőre nincs edzőkérdés

Fodor András szerint minél hamarabb vissza kell szerezniük a szurkolók bizalmát.

Fotó: Napló-archív

Fotó: Molnár Péter

A DEAC jégkorongcsapata túl van az első hét bajnoki mérkőzésén ebben az idényben, és nem feltétlenül úgy sikerült a rajt, ahogy azt vártuk. Négy rendes játékidőben és egy hosszabbításban elszenvedett vereség mellett két győzelmet szedett össze az egyetemi gárda, amely legutóbb vasárnap este kapott ki Újpesten 4–0-ra. A következő időszak sem ígérkezik könnyebbnek, hiszen a hét második felében erdélyi túrára indul a DEAC, ahol csütörtökön Gyergyószentmiklóson, pénteken Brassóban, vasárnap pedig Csíkszeredában játszanak.

A Hajdú-bihari Napló Fodor Andrást, a DEAC jégkorongszakosztályának a vezetőjét kérdezte a csapat eddigi teljesítményéről. – A rajt előtt mindenkinek magasabb volt az elvárása a csapat eredményeit tekintve, mint aztán ami bekövetkezett. Azonban a játékot nézve nem minden összecsapáson érdemeltünk vereséget, amikor kikaptunk. Nem találtuk még meg a rengeteg helyzet kihasználásának a kulcsát ebben a szezonban. Ez főleg a legutóbbi két meccsünkön látszódott, ahol – pontosan ugyan nem tudom, de – közel százszor lőttünk kapura, és ebből egyetlen gólt szereztünk. Ez a jégkorongban nyilván egyenes út a vereséghez – mondta a szakember.

Fodor András | Fotó: Napló-archív

Fodor András hozzátette, hogy a kulcsjátékosoknak meg kell találniuk a góllövőütőiket, illetve a védekezésből száműzni kell a kapott találatokat okozó egyéni hibákat. – Egyáltalán nem elérhetetlen a célként kitűzött playoff, hiszen még hosszú a szezon, viszont sokkal hatékonyabban kell játszani, mint ahogy eddig tettük.

„Ez pedig a vezetőedző felelőssége, hogy minél gyorsabban megtalálja a megoldást”

– fogalmazott a szakember, és hozzátette, hogy szerinte nincs emberi probléma az öltözőben, az újonnan érkező játékosok is szépen beilleszkedtek a gárdába, a csapat tagjainak pedig az a dolguk, hogy biztassák és segítsék egymást.

Jogosak a kritikák

A döcögős kezdéssel kapcsolatban a DEAC közösségimédia-felületein több szurkoló is kinyilvánította a véleményét, ki ilyen, ki olyan stílusban. Voltak, akik azt is megkérdőjelezték, hogy a megfelelő ember irányítja-e a csapatot. – Egyelőre nincsen edzőkérdés nálunk, de a szurkolóknak mindig igazuk van, még ha a hangnemmel nem is lehet mindig egyetérteni. A jégkorongot azért játsszuk, hogy őket kiszolgáljuk, a meglátásaiknak a nagy részét jogosnak is tartom, nekünk az a feladatunk, hogy minél gyorsabban visszanyerjük a bizalmukat – hangsúlyozta Fodor András.

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában