David Musial: változtatnunk kell

2021.10.18. 14:35

DEAC: három meccs, nulla pont a hokisok mérlege

Meddig kell türelmesnek lennie a szurkolónak? Lassan ez is ott van a kérdések között.

Debrecen 20210403 Jégkorong Magyar Kupa döntő mérkőzés DEAC Hydro Fehérvár Foto Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport David Musial

Fotó: Nemzeti Sport-archív

Erdélynek széltét, hosszát bejárta a Debreceni Egyetem jégkorongcsapata, három bajnokit is lejátszottak David Musial tanítványai négy nap alatt. A Gyergyói Hoki Klub vendégeként kezdték a túrát a debreceniek, ahol a játék alapján legalább az egyik pontra rászolgált volna a cívisvárosi együttes, de végül a sok kihagyott ziccer miatt alulmaradtak, 3–2-re győztek a gyergyóiak. A balszerencsés Gyergyó elleni vereség után Brassóban próbált javítani a DEAC az Erste Liga következő fordulójában, ám ott is akadtak az egyetemistáknak gondjai a helyzetkihasználással, ahogy már oly sokszor ebben a szezonban, pedig még nemrég kezdődött el a bajnokság. Ezen az összecsapáson azonban hátul sem állt a helyzet magaslatán a hajdúsági gárda, hibát hibára halmoztak, végül 4–2-re kaptak ki. Befejezésként vasárnap a Csíkszereda otthonában léptek jégre Kulesovék feltehetően nem a legjobb hangulatban, amit még tetőzött az is, hogy két harmadnyi játék után már 5–0-ra vezettek a hazaiak, kilátástalannak tűnt a debreceniek helyzete.

A második játékrészben szúrtunk el mindent

– mondta a találkozó után a debreceniek cseh mestere. David Musial hozzátette, úgy érezte, hogy jól kezdték a mérkőzést, az első harmadban még rendben is volt minden, a második húsz percre azonban érzése szerint másként jöttek ki a jégre, ott ment el a találkozó.

Fotó: Nemzeti Sport-archív

Helyzet és gól is van, pont sehol

A harmadik harmadot ugyan 3–1-re megnyerte a DEAC, de mintha nem is lett volna már olyan tűz a hazai jégkorongozók szemében az ötgólos előny tudatában, mint előtte.

Az érdem ettől persze nem kisebb, vissza tudott valamelyest kapaszkodni ellenfelére a DEAC, csak éppen ez már annyira későn jött, hogy semmire nem volt elég. – A harmadik etapban próbáltunk kapaszkodni, időnként képesek voltunk a saját játékunkat játszani, de már túl késő volt – mondta David Musial. A vezetőedző arról is beszélt, hogy nagyon várja a héten visszatérő sérült játékosait a keretbe, azt reméli, hogy velük újból megtalálhatják önmagukat, és rá tudnak térni a győzelemhez vezető útra. Összességében pedig az erdélyi túrát, és a szezon eddigi részét talán a tréner ezen mondatai összegzik a legjobban:

Mindig ugyanaz a történet: szerzünk gólokat, de nem eleget. Sok helyzetet dolgoztunk ki, de valahogy az ellenfél elkapja azokat a pillanatokat, amikor sebezhetők vagyunk, jobban jönnek ki ezekből a momentumokból. Folyamatosan ez történik, ezen valahogy változtatnunk kell.

A jó eredményekre egyre égetőbb szüksége van a DEAC-nak, a tabella sem néz ki jól ugyanis debreceni szempontból, a szurkolók pedig jó ideje elégedetlenkednek a közösségi média különböző felületein. Ahogy David Musial is megmondta, változtatni kell: minél előbb, minél szélesebb körben.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában