Labdarúgás

2021.10.13. 21:14

Bücs Zsolt: jó volt látni a felszabadult játékot

Bücs Zsolt szerint a magyar csapatnak jobban fekszik, ha nívósabb ellenféllel szemben futballozik.

Felcsút 20180721 Labdarúgás 2018 OTP Bank Liga NB1 NBI Puskás Akadémia DVSC Debrecen Bücs Zsolt Fotó: Szabó Miklós Nemzeti Sport

Fotó: NS-archív

Remek teljesítményt nyújtva bravúros döntetlent ért el a magyar labdarúgó-válogatott kedd este az angolok ellen a Wembleyben. Marco Rossi csapata Sallai Roland 24. percben lőtt tizenegyesgóljával szerzett vezetést, melyet Stones egyenlített ki a 37. minutumban. Mivel a második játékrészben már nem esett gól, így maradt az 1–1 az Eb ezüstérmesének az otthonában. Mivel Lengyelország 1–0-ra győzött Albániában, így a hátralévő két fordulóban a mieinknek minimális matematikai esélye maradt az I csoport második helyének elcsípésére.

Az oroszlánosok elleni mérkőzésről a Hajdú-bihari Napló Bücs Zsoltot, a Loki korábbi válogatott középpályását kérdezte. A kiváló középpályás az egyik meccsét éppen az angolok ellen játszotta a nemzeti tizenegyben, így tisztában van vele, milyen érzés fellépni az angol futball szentélyében.

– A Wembley egy ikonikus stadion, ahol mindig élmény játszani – szögezte le a jelenleg a Dabas edzőjeként dolgozó szakember. – A londoni mérkőzésünk évében lettek vébé negyedikek az angolok, így mi is egy igen erős szigetországi együttessel néztünk szembe. Az angol szurkolókról én csak jókat tudok mondani, minden apró szép megmozdulást megtapsoltak, nagy élmény volt az a találkozó. A keddi összecsapáson jó volt látni, hogy sok helyzetet kidolgozva, felszabadultan játszottunk, és ami külön extra volt, taktikailag sem vertek meg minket Kane-ék. Láthatólag az albánok elleni vereség, és a továbbjutásai esélyeink minimálisra csökkenése levette a terhet a magyar futballisták válláról, és nem esetleges megoldásokat láthattunk, hanem tudatos támadásfelépítést. Szerintem ezen a meccsen többet passzoltunk egymáshoz, mint a balkániak elleni két találkozón összesen. Az angolok talán egy picit lenéztek minket, és a foci az már csak olyan, hogy nagyon nehéz váltani közben. Úgy voltak vele, valaki úgyis lő egy gólt majd közülük – ez meg is történt, szerencsére nem tudták rárúgni az másodikat. Azt is látni kell, hogy a mieinknek jobban fekszik, ha nívósabb ellenféllel játszik. Nincsenek rossz játékosaink, de felállt védelem ellen focizni nagyon nehéz, nekünk nem is igazán megy – fejtette ki Bücs.

A szakember a Naplónak azt is elmondta, abban az esetben sem szabad leváltani Marco Rossi szövetségi kapitányt, ha a csapat nem jut ki a katari eseményre. – Rossi ismeri a közeget, tisztában van a játékosok képességével. Van egy elképzelése a támadójátékról aminél nála Szalai Ádám a kulcs, de mivel ő sérült, beszűkült a választási lehetősége. Becsúszott mostanában egy-két gyengébb eredmény, de a részben hazai rendezésű Eb-re vele jutottunk ki, ahol topcsapatok ellen sem okoztunk csalódást, úgyhogy szerintem nagy hiba lenne elmozdítani – vélekedett Bücs Zsolt.

A magyar válogatott még két mérkőzést játszik a selejtezőcsoportban: november 12-én San Marinót fogadják Szoboszlaiék, majd 15-én Lengyelországban fejezik be a küzdelmeket.

MSZ

Az I csoport további programja

9. forduló, november 12., péntek

20.45: MAGYARORSZÁG–San Marino

20.45: Andorra–Lengyelország

20.45: Anglia–Albánia

10. forduló, november 15., hétfő

20.45: Lengyelország–MAGYARORSZÁG

20.45: San Marino–Anglia

20.45: Albánia–Andorra

Az I csoport állása

1. Anglia 8 6 2 – 24–3 +21 20

2. Lengyelország 8 5 2 1 25–8 +17 17

3. Albánia 8 5 – 3 11–7 +4 15

4. MAGYARORSZÁG 8 3 2 3 13–12 +1 11

5. Andorra 8 2 – 6 7–19 –12 6

6. San Marino 8 – – 8 1–32 –31 0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában