Bowling

2021.09.02. 13:35

Megvan a sportág első debreceni egyéni címe!

A debreceni bowlingsport nagy eredményt könyvelhetett el.

Fotó: Cívis Egyesület-archív

Az egyéni országos bajnokságon a hazai élmezőny színe-java elindult, tele jelenlegi és egykori válogatott versenyzőkkel. Debrecent heten képviselték, mindannyian a Cívis Egyesület színeiben, ráadásul közülük öten sikeresen vívták meg a küzdelmeket.

Végh László (jobbra) a megérdemelt kupával | Fotó: Cívis Egyesület-archív

A férfiaknál dr. Szőke Viktor ötödik helyen, Végh László nyolcadikként, Havas Sándor a tizenharmadik pozícióban várta a döntő napot. A férfi versenyzők középdöntőjében nagyon kemény mezőnyben kellett helytállnia a három debreceni résztvevőnek, sokszoros válogatottak, nemzetközileg elismert versenyzők vártak rájuk. A nyolc továbbjutó egyike a rutinos debreceni versenyző Végh László volt, akit ez idáig elkerültek a sikerek. Már az elődöntőben érezhető volt, hogy ez a nap az övé lehet, harmadikként jutott döntőbe, köszönhetően egyenletesen jó sorainak. Két ellenfele a három sorozatból álló fináléban Radvánszki Zsolt és a válogatott Pletyák Attila volt. (Mivel mindhárman sikeresen szerepeltek a nyári, debreceni és tiszaújvárosi rendezésű Cívis Kupán is, elmondható, hogy az a verseny jó felkészülés volt az országos viadalokra is.) Végh László kiegyensúlyozottan, higgadtan versenyzett a döntőben, akkor sem vesztette el a fonalat, mikor Radvánszki Zsolt egy 220 fa feletti sorral nyitott. Végül Végh megszerezte a sportág első debreceni országos egyéni bajnoki címét az igazolt kategóriában, amiről elmondható, hogy nem várt siker volt.

Csillogó ezüst a hölgyeknél

A hölgyek mezőnyében Ábrók Andrea – óriásit harcolva ugyan versenytársaival – végül fináléba jutott. A döntőben remekül kezdett, az első két sorban 200 feletti eredménnyel élre állt, a döntés végül a harmadik, befejező sorozatra maradt. Itt a játék feléig tartotta helyét az élen Ábrók, azonban következett néhány hiba, a rutinos, Eb-t és vb-t is megjárt ellenfele ezt kihasználva egy óriási 256-os sorral átvette a vezetést tőle, majd meg is tartotta, így pedig a debreceni hölgy ezüstérmet szerzett, megismételve Szabó Ilona tavalyi eredményét.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában