fotókkal

2021.08.12. 09:00

A régi idők kézilabdája újra ragyoghat Szoboszlón – együttműködési megállapodás született

Felsorakozott az ASK Hajdúszoboszló Kézilabda Egyesület férfi kézilabda NB-II.-es csapata mögé a helyi önkormányzat és az Opus Tigáz Zrt. Támogatásukkal kezdi az őszi szezont a 16 fős keret, jelen állás szerint 7 szoboszlói, illetve debreceni és balmazújvárosi játékosokkal.

Fotó: Tóth Imre

Több előzetes egyeztetés után augusztus 10-én írta alá a támogató együttműködési megállapodást dr. Kovács Gergely sportért felelős alpolgármester és Torda Balázs, a magyar tulajdonú Opus Tigáz Zrt. vezérigazgatója Czeglédi Gyula polgármester jelenlétében. A városvezető emlékeztetett arra, hogy a rendszerváltás előtt is nagy tekintélyű TIGÁZ milyen jelentős szerepet vállalt a kultúra és a sport támogatásában. Örömét fejezte ki, hogy újra hazai kézbe került a vállalat.

A sikeres tárgyalások része, hogy öt évig a zrt. pénzbeli támogatást nyújt a férfi kézilabdacsapat eredményes működéséhez.

Az ismét magyar tulajdonba került cég vezérigazgatója kifejtette, nemcsak a gazdasági életben akarnak jelentős szerepet betölteni, mert egy jól működő társaság kötelessége, hogy támogassa a térség értékeit, így a sporttevékenységet. A régi időkre is tekintettel döntött úgy a menedzsment, hogy jelentős támogatást ad a sportélet fejlesztésére, mellyel most a kézilabdát illetik. Torda Balázs kijelentette, vállalatvezetőként a munkájában is a teljesítményben hisz. Csak megalapozott szakmaisággal, elkötelezettséggel, sportolói attitűddel lehet sikereket elérni. Ez a párhuzam a gazdaság és a sport között. Rámutatott: az együttműködés a város vezetőségének, a polgármester és az alpolgármester elkötelezettségének köszönhető.

A cég egykori jogelődje által működtetett Gázláng SE egyik legsikeresebb szakosztálya volt a férfi kézilabdacsapat, amely pont 40 éve megnyerte az NB-II.-t, és egy évig sikerült bennmaradniuk a felsőbb osztályban. Ez akkor nagyon nagy dolognak számított – emlékeztetett a dicső múltra Kovács Gergely alpolgármester. Mint elmondta, hosszú ideig nem volt magas szintű kézilabda a fürdővárosban. A sportágat a lokálpatrióta sportolók, sportbarátok igyekeztek életben tartani, a korábbi magasságig visszakapaszkodni nem sikerült. Most a sors úgy hozta, hogy az Opus Tigáz hozzájárulhat az óhaj teljesüléséhez.

Egy NB I./B-be feljutás majdan méltó lenne a Magyar Kormány támogatásával megvalósuló hajdúszoboszlói multifunkciós rendezvényközponthoz. Az ugyanis kézilabdameccsek megtartására is alkalmas lesz.

Fotó: Tóth Imre

Az alpolgármester beszélt még arról, hogy az elmúlt évben a nádudvariakkal való NB-II.-es együttműködésre tekintettel, az ottaniakkal és a püspökladányiakkal is tárgyaltak további lehetőségekről. Mindkét település vezetése magáénak érzi a célt, a most kezdődő történet ezért is sikerre ítélt kézilabdaprojekt lehet. Ennek fundamentuma a szoboszlói önkormányzat és az Opus Tigáz közötti megállapodás, amelyben a minőségi utánpótlásra is kitérnek, mert anélkül versenyképes felnőttcsapat nem működhet. Cél, hogy minél több helyi és környékbeli gyerek válassza ezt a szép sportágat a következő években.

A Napló kérdésére Kovács Gergely elmondta, a helyi önkormányzat a városi sportház térítésmentes használatát biztosítja mind a felnőtt-, mind az utánpótlásgárda részére az edzésekre, meccsekre, továbbá az idén a 2021-es városi költségvetés kulturális, sport- és turisztikai pályázati alap keretéből tudnak támogatást nyújtani.

A csapat egyébként augusztus 2-án megkezdte az alapozást, heti öt napon át készülnek a bajnokságra – mondta el Kovács László csapatkapitány.

TI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában