új őrület a láthatáron

2021.07.26. 15:23

Meghonosodhat a minifutball is Hajdúszoboszlón

Hajdúszoboszlón az új sportág úgy tűnik, népszerű lesz.

Fotó: Tóth Imre

Valamikor itthon is sokan űzték a focit kicsiben, de nem ilyen pályán, nem ilyen adottságokkal – mondta Czeglédi Gyula polgármester annak apropóján, hogy a hétvégén a fürdővárosban nemzetközi minifutball-fesztivált rendeztek.

Köszöntőjében a hajdúszoboszlói városvezető nemcsak nosztalgiázott, hanem kifejezte örömét a labdajátékok, a diák- és tömegsport fejlődését illetően. Ehhez a helyi önkormányzat is hozzájárul, most az egykori Gázláng-pályán startolt a tervezés e célból. Rámutatott másrészről annak jelentőségére, hogy a környező országokból érkeztek csapatok a minifutball megmérettetésre, mert fontos a Kárpát-medencében a népek kapcsolattartása, békés együttélése, s ehhez nagyon jó segítség a sport. Utalt ezen kívül Thomas Bach, a NOB elnökének a tokiói olimpia megnyitóján elhangzott gondolatára, mely szerint az olimpia a remény pillanata korunk pandémiával terhes helyzetében. Hozzáfűzte: a sport erősítsen, segítsen át abban, hogy újra szabad életet tudhassunk magunk mögött.

 

Köszönetet mondott a helyszín biztosításáért, s a résztvevő csapatoknak Pinkóczi Tibor, az Országos Minifutball Szövetség elnöke is. Dr. Györgyi Zoltán, a házigazda HSE elnökségi tagja nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy immár e sportág is képviselteti magát Szoboszlón. Hozzátette, a jövőben minél több ilyen viadalt szeretnének idehozni.

A megnyitó végén felcsendült a magyar, ukrán, szlovák nemzeti himnusz, majd megkezdődtek a meccsek. A kicsinyített pályák egyikén a szoboszlói U11-es gárda tagjai is bemutatták tudásukat.

Tibai Irma

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában