Kecskés Karina sikere

2021.07.20. 09:37

Debreceni bajnokot avattak az országos súlyemelő-bajnokságon

Az ifjúsági korcsoportban induló Kecskés Karinánál nem volt jobb saját súlycsoportjában.

Fotó: FISZEJ SE

Múlt hétvégén tartották meg a férfi, női serdülő és ifjúsági súlyemelő országos bajnokságot a Tolna megyei Tamásiban. A tornán a debreceni FISZEJ SE sportolója, az ifjúsági korcsoportban induló Kecskés Karina magyar bajnoki címet szerzett 55 kilogrammos súlycsoportban.

Fotó: FISZEJ SE

Kecskés Karina tavaly még az 59 kilogrammosok között versenyzett az iskolás országos bajnokságon, amelyet meg is nyert. Úgy döntött, kipróbálja magát az 55 kilogrammos súlycsoportban, így két hét alatt három kilót kellett fogynia, ezt az étrend szigorú betartásával sikerült is abszolválnia.

A tamási versenyen Karina szakításban 55 kilóval kezdett, a súly azonban egy kisebb technikai hiba miatt elöl maradt, és leesett. Második fogására 58 kilót kért a fiatal sportoló, ezt gond nélkül teljesítette. Harmadik fogásánál 60 kilogrammot szakított sikeresen, ezzel pedig új egyéni csúcsot ért el. Lökésben már jobban koncentrált, 65 kilón kezdett, ami egy könnyed biztosító fogásnak bizonyult. Majd a hatvannyolc kilót is szépen megcsinálta, és végül a 70 kilogrammos lökés is jól sikerült, amivel ugyancsak új egyéni rekordot ért el.

A fiatal sportoló édesanyjával, Kecskés Melindával és édesapjával, Kecskés Zoltánnal | Fotó: FISZEJ SE

Az összteljesítménye 130 kiló lett, ezzel az ifjúsági korcsoportban a harmadik legjobb eredményt érte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában