Közeleg a döntő

2021.07.27. 13:23

Kezdődik a végjáték a bowlingosoknál

Végéhez közeledik a nyár legnagyobb hazai bowlingversenye, az immár 7. alkalommal megrendezett Cívis Kupa.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

A küzdelmek május legvégén kezdődtek, a pandémia miatt játékra éhes versenyzők szép számban neveztek a versenyre az ország minden tájáról. Érkeztek Budapestről, Vácról, Tatabányáról, Veszprémből, Székesfehérvárról, Szolnokról, de még egy egészen kis faluból, Tiszebercelről is jött két jelentkező, apa és fia személyében. Ne feledkezzünk meg a helybéli, debreceni és tiszaújvárosi sportolókról sem – tájékoztatta portálunkat Tolnai Tibor a Cívis Egyesülettől.

- Ezúttal is köszönthettünk a versenyen volt és jelenlegi válogatott bowlingosokat, Pletyák Attila sokadjára, Lubi Zoltán először tisztelte meg versenyünket részvételével. Rajthoz állt mindkét nemben a címvédő, és mint kiderült, el is jutottak a végjátékig, amit július 31.-én, szombaton rendeznek Tiszaújvárosban. Nagy öröm lenne a szervezőknek, ha végre lenne egy olyan bowling center Debrecenben, amely alkalmas ilyen szintű verseny megrendezésére, de amíg ez nem valósul meg, addig a mindig nagyon segítőkész tiszaújvárosi Angyal Sport Klub pályáin zajlanak a finálék – közölte Tolnai Tibor.

Másodszor hirdették meg az ifjúsági (20 év alatt) kategóriát, amelyre a szervező Cívis Egyesület nagy örömére négy fiatal jelentkezett – rájuk nagy szüksége van a sportágnak. Az aktív versenyzők nagyon magas (70 százalékos) aránya már senior korú, ezért szükség van minden új versenyzőre, hogy a bowling mint versenysport életben maradhasson Magyarországon.

A négyfordulós kvalifikációból 16 férfi, 4 női, és 2 ifi jut be a finálékba. A férfiaknak a középdöntő következik, ahonnan 6 fő jut az úgynevezett stepladder döntőbe, a hölgyeknél egyből jön a finálé, csakúgy mint az ifjúságiaknál, ahol a selejtező két legjobbja küzd majd a címért.

Biztos résztvevője a döntőnek (a teljesség igénye nélkül) a selejtezőt megnyerő Végh László (Gold Bulls Cívis), a címvédő dr. Szőke Viktor (Gold Bulls Cívis), a két válogatott, Lubi Zoltán és Pletyák Attila (Zalupa Team), a selejtezőket mindig sikerrel teljesítő Kenéz Vince (Cívis Bowling Team), a Glow Budapest csapatából érkező Bói Csaba, Havas Sándor, illetve két tiszaújvárosi sportoló, Farkas János és Czaga Tibor.

A hölgyeknél debreceniek, a címvédő Buka Anikó, a válogatott kerettagságig jutó Szabó Ilona, Ábrók Andrea (mindhárom Cívis Egyesület) és Bodnárné Kelemen Ágnes (Teva SE) jutott a négy közé.

Az ifiknél holtverseny miatt végül három fő jutott fináléba, Dobos Máté (Ellipszis SC Budapest), ifj. Tóth Miklós, illetve Tolnai Péter (Cívis Egyesület) mint címvédő játszik szombat délben a kupáért.

A végjáték szombaton reggel 09:30 órakor kezdődik a férfi középdöntőkkel az Angyal Sport Klubban, Tiszaújvárosban.

A döntők és a díjkiosztó után a két fő támogató jóvoltából tombolasorsolás is lesz értékes nyereményekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában