Futsal

2021.06.16. 14:20

Panaszra nem lehet okuk

A DEAC sikereinek a titkáról beszélt szezonértékelő gyanánt Tóth Attila, a cívisvárosiak házi gólkirálya.

DEAC-Veszprém bonz meccs 2. mérkőzés

Forrás: Napló-archív

Fotó: KOVÁCS PÉTER

Pazar, jól sikerült szezont tudhat maga mögött a Debreceni Egyetem férfi NB I.-es futsal csapata. Először elérték az alapvető célkitűzést a rájátszással kapcsolatban, vagyis bejutottak a felsőházba, majd végül bronzcsatát vívhattak a Veszprémmel, ami pedig már amolyan hab volt a tortán, vagy a cseresznye a koktélos pohárban. – Büszkék lehetünk magunkra, mert a szezon elején „mindössze” a felsőházi playoff volt a célunk, a többi már csak ennek megszerzése után következett, de igazán ott sem konkrét dolgokkal – mondta el Tóth Attila, a DEAC házi gólkirálya a Hajdú-bihari Naplónak.

Csalódottság csak legbelül van

– Azt nagyon sajnáljuk, hogy a harmadik helyért vívott csatáink nem sikerültek jól, ekkora különbség nincs a két csapat között – mondta. Tóth Attila azt is kiemelte, hogy megérdemelte a Veszprém a 3. helyet, de mindentől függetlenül abszolút jó szezonon vannak túl, hisz a DEAC férfi futsaljának eddigi legimpozánsabb eredményét érték el.

A Veszprémet egyébiránt a rájátszásban verte meg a debreceni alakulat, a támadó abban látja a végső vereségek okát, hogy a hosszúra nyúlt szezon végére nagyon elfáradtak: említése szerint volt olyan, hogy tíz nap alatt hat meccset is lejátszott egy-egy játékos a csapatból.

– Kijöttek az egyéni hibák, fejben már nemigen tudtunk az elejétől a végéig kontroll alatt tartani egy-egy összecsapást, ez pedig túl sok volt így egybe. Persze azt is hozzá kell tennem, hogy a szerencse is inkább a dunántúliak mellé szegődött, sokszor bepattant egy-egy labda, volt, hogy kontrából szereztek gólt szerencsésen, de már lezártuk, örülünk a negyedik helynek, szezon előtt szerintem ezt mindenki aláírta volna – foglalta össze gondolatait a labdarúgó. Tóth Attila azt is elárulta, hogy így utólag lehet van bennük némi keserűség, csalódottság, hiszen ő is mindig próbálja a legjobbját nyújtani, száz százalékon teljesíteni, de csapat szinten teljesen rendben volt az egész év szerinte. – Voltak mélypontok, jártunk az egekben, így volt ez kerek egész. A stáb mindig segített, ahol tudott, összetartó volt a gárda, panaszra nemigen lehet okunk – mondta.

A 22 gólig jutó futsalos arról is beszélt, hogy a hullámvölgyeknél vagy a csapattársak struffolták fel, vagy az edző, vagy pedig egy-egy jó pillanatra gondolt, és magát hozta vissza a „víz felszínére”. Végül azt is elmondta, hogy arra a legbüszkébb, amilyen célkitűzéseket maga elé állított, azokat rendre teljesítette is: gólkirály lett a DEAC-ban is és a Monostorpályiban is, jól sikerült számára a kispályás és a nagypályás évad is.

PALÁNKI ISTVÁN

A bajnokság végeredménye:

1. Haladás VSE

2. MVFC Berettyóújfalu

3. Balaton Bútor FC Veszprém

4. Debreceni EAC

5. ScoreGoal Kecskemét

6. FTC-Fisher Klíma

7. Újpest RFC-220Volt

8. Nyírgyulaj KSE

9. Aramis SE

10. Dunaferr DUE Dutrade FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában