eb

2021.06.25. 13:10

Hősként jöttünk, s hősként távoztunk: helyszíni beszámoló a müncheni meccsről

„Aki ugrál, büszke magyar…” – szólt a rigmus Németországban; úgy gondolom, hogy most rengeteg magyar ember így érez, és több millióan ugrottak velünk együtt.

A francia bravúrt követően a magyar válogatott minden várakozást túlszárnyalva érkezett meg Münchenbe, ahol egészen hihetetlen módon még volt esélye a halálcsoportnak kikiáltott négyesben továbbjutni. Volt szerencsém most szurkolóként jelen lenni, és valószínűleg életem egyik legérzelmesebb napján vagyok túl. Libabőrösen léptem ki a reptéri terminálból, büszke magyarként érkeztünk a legjobb barátommal az Allianz Arenához, ahol összenéztünk, és egyszerre mondtuk:

„itt ma nem fogunk kikapni!”

Hamar oda is lépett hozzánk az első német szurkoló, hogy három vagy négy góllal meg fognak minket verni, nos, ez igencsak rossz tippnek bizonyult…

Fotó: Orosz Krisztofer-archív

Amikor beléptem a stadionba, és konstatáltam, hogy valóban sok magyar drukker lesz, azt éreztem ismét, hogy egy nagyon különleges napon vagyok itt, és nagyon büszke vagyok, hogy magyar lehetek. Hamar el is érkeztünk a Himnuszhoz, ami életem egyik legérzelmesebb pillanata volt, több mint háromezer magyar könnyezte végig a Kölcsey Ferenc sorait. Mellettem egy 14 éves fiú közben végig zokogva ölelte édesapját, és azt mondta neki: „Köszönöm, hogy elhoztál ide, szeretlek!”. Azt hiszem, abban a pillanatban ismét átjárt mindenkit a gondolat, hogy magyarnak lenni jó és büszkeség.

Aztán jött a katarzis: Szalai…vezetünk! Leírhatatlan volt a németek reakciója és a félidei hangulat is. A németek egyenlítése után sem tört le senkinek a lelkesedése, és szinte a középkezdésből Schäfer hamar az „ország Bandija” lett, 1-2! Sajnos a németek még egyszer ki tudtak egyenlíteni, így nem jutottunk tovább, de

azt a pillanatot, amikor Németországban, Münchenben, hazai közönség előtt azt láthattam, hogy a szögletzászlónál húzzák az időt a 2014-es világbajnokok, sosem felejtem.

Ezután pedig, hogy hazai drukkerek jönnek oda hozzánk kezet rázni és gratulálni, csak hab a tortán.

Határozottan ki merem jelenteni, hogy életem legszebb sporteseményén voltam, amit még az unokáimnak is mesélni fogok, hogy nincs lehetetlen az életben. Olyan akarattal, amely a válogatott futballistákat jellemezte, bármi lehetséges.

Fotó: Orosz Krisztofer-archív

Hihetetlen, hogy hova juttatta a csapatot Marco Rossi, a stábbal és a szurkolókkal együtt, de hiszem, hogy ez csak a kezdet, és „…A magyar név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez…”

Orosz Krisztofer

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában