futsal

2021.05.15. 16:00

Torma Lilla akkor is boldog lesz, ha már vasárnap bajnokok lesznek

A tehetséges hálóőr szerint nem igazán tudják már meglepni egymást a döntő résztvevői.

Fotó: DEAC-archív

Még talán ki sem pihenték a múlt heti Magyar Kupa-győzelmet a Debreceni Egyetem női futsalosai, máris itt az újabb (inkább régi-új) feladat, ugyanis a hétvégén folytatódik a női bajnoki döntő. A Tolna-Mözs elleni párharc három győzelemig tart, jelenleg 2–1 az állás a hajdúságiak javára. A negyedik mérkőzést vasárnap 17 órakor rendezik Tolnán, egy győzelem a bajnoki címet jelentené Üveges Katalin együttesének.

A debreceni esélyeket növeli, hogy ismét a gárda rendelkezésére áll Torma Lilla, akit hosszú hetekig bokasérülés tartott az oldalvonalon kívül. A 25 esztendő kapus már – gólt sem kapva – végigvédte a kupahétvégét, mint ahogy a Naplónak elmondta, hasonlóval kiegyezne a tolnaiak ellen is.

„Kapusként kapott gól nélkül lehozni egy Magyar Kupa négyes döntőt külön öröm”

– mondta a Hajdú-bihari Naplónak Torma Lilla. – Vártam már nagyon, hogy olyan állapotba kerüljek amikor ismét vállalhatom a védést, remek érzés volt újra a pályán lenni. Volt bennem drukk, mert ez volt a negyedik kupadöntőm, de az előző három alkalommal kikaptam, így nagyon vágytam a sikerre. Az elődöntő eredménye akár egy sima meccset is mutathatna, de az is küzdős volt, szerencsére végül kijött, hogy jobb csapatunk van. A döntő egyenlő erők küzdelmét hozta, az Astra visszaállt félpályára, csak a vezetésünk után nyíltak ki, nyomtak minket, de ezzel párhuzamos nagyobb területek nyíltak mögöttük, amelyeket pontosabb kontrákkal kihasználhattunk volna hamarabb pontot téve a fináléra. De nem bánkódom, a lényeg, hogy nyertünk – mondta a válogatott hálóőr.

Fotó: DEAC-archív

A döntő első félidejében akadt egy ijesztő pillanat, ugyanis az első félidőben egy akciót követően Torma a combjához kapott. Az egyetemisták kapusa így emlékezett vissza az esetre: – Az ellenfél csatára, Kota Gabriella érkezett egy lecsorgó labdára, és mivel nagyon csúszós volt a pálya nekiütközött a combomnak, de szerencsére nem történt nagy baj, tudtam folytatni a játékot – elevenítette fel.

A kupasiker után egy vasárnapi győzelem a bajnoki cím mellett a duplázást is jelentené a feldobott állapotban lévő fehér-feketéknek. Mivel az alapszakaszt beleszámolva ebben a szezonban ez lesz a hetedik meccsük, sok újat valószínűleg nem tudnak mutatni egymásnak a felek.

„Nehéz lesz meglepni a másikat, nem is igazán számítok erre”

– ismerte el Torma – Amire készülünk kell, az a tolnaiak 5 a 4 elleni játéka, akár kulcsfontosságú is lehet, hogy miként tudjuk majd ezt lereagálni. Jó lenne hazai pályán ünnepelni, de akkor is teljes lesz a boldogságom, ha már a hétvégén behúzzuk az aranyat – nyilatkozta Torma Lilla.

A Tolna-Mözs–DEAC bajnoki döntő negyedik mérkőzése vasárnap 17 órától kezdődik Tolnán, a mérkőzést az MLSZ YouTube-csatornája élőben közvetíti.

MSZ

A bajnoki döntő alakulása

DEAC-Tolna-Mözs 1–2

Tolna-Mözs–DEAC 2–3

DEAC-Tolna-Mözs 2–2 (büntetőkkel: 4–1)

Vasárnap

17 óra: Tolna-Mözs–DEAC

Az egyik fél három győzelemig tartó párharc állása 2–1 a DEAC javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában