Hajrá!

2021.05.06. 17:02

Kupával „melegítenek” az aranycsatára

Izgalmas időszak vár a futsalosokra.

Fotó: Derencsényi István

A DEAC női futsalosai Magyar Kupa-elődöntővel „hangolnak” a Tolna elleni NB I-es aranycsata negyedik felvonására, amelyet a jövő héten rendeznek meg – olvasható a deac.hu-n. Üveges Katalin és Quirikó Vivien tanítványai a Budaörssel csatáznak szombaton 13 órától a fináléba jutásért, a másik ágon az Astra a címvédő Szekszárddal csap össze. A Pest megyeieket kis túlzással úgy ismerik a debreceniek, mint a tenyerüket, hiszen ebben az idényben már öt tétmeccsen találkoztak velük.

A mérlegre pillantva bizakodhat a DEAC, hiszen négy diadal mellett csupán egyszer kaptak ki az Astrától.

– Ezekből az eredményekből felesleges komoly következtetést levonni, úgy gondolom, az elődöntő teljesen más mérkőzésnek ígérkezik – szögezte le Nagy Anikó. – Biztos vagyok benne, hogy kiegyenlített küzdelem vár ránk. A Budaörs a taktikáját főleg a masszív védekezésre építi, a megszerzett labdákból pedig gyors kontrákat próbál vezetni. Hátul Megyeri Boglárka teljesítménye a meghatározó, elöl pedig Koch Fruzsina igyekszik befejezni a támadásokat. Próbáljuk majd a saját játékunkat ráerőltetni az ellenfelünkre, ha ez összejön, reális esélyünk lesz a továbbjutásra. A másik ágon talán az Astra esélyesebb, de a szekszárdiakat sem érdemes lebecsülni, ugyanis meglepetésre készülnek – hangsúlyozta 20 esztendős játékosunk, aki a Hajdúböszörmény tagjaként már eljutott a döntőig az MK-ban, ám a nyakába akkor ezüstérmet akasztottak.

A főpróba a final fourra remekül sikerült, ugyanis május első napján heroikus küzdelemben fektette a DEAC két vállra a tolnaiakat, ezzel az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban 2-1-re vezetnek.

– Eddigi pályafutásom egyik legizgalmasabb találkozója volt a szombati. Kiderült, hogy egy pillanatra sem lehet feladni, hiszen a hosszabbítás vége előtt néhány másodperccel egyenlítettünk. Szívvel-lélekkel küzdöttünk, és ez a mentalitás meghozta a gyümölcsét a büntetőpárbaj alatt. Az edzések remek hangulatban zajlanak, emellett azt vettem észre, hogy még nagyobb fegyelemmel hajtjuk végre a feladatokat. Ez is bizonyítja, hogy mennyire fontos lesz nekünk ez a hétvége – zárta mondandóját Nagy Anikó. Amennyiben a DEAC búcsúztatja a budaörsieket szombaton, másnap 13 órától a Vasas Sportcsarnokban küzdhet meg a trófeáért az Astra-Szekszárd csata győztesével.

Érdekesség, hogy az elődöntők veszteseire nem vár bronzmérkőzés.

 

Női futsal Magyar Kupa-elődöntők

DEAC-Budaörs Futsal

2021. 05. 08. (szombat) 13:00, Aramis SE Futsal Csarnok

Astra-HFC Üllő-Szekszárdi FC

2021. 05. 08. (szombat) 13:00, Gabányi László Sportcsarnok

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában