Jégkorong

2021.05.17. 10:03

Komoly tervekkel készül a jövőre Kozma Ferenc

A tősgyökeres debreceni játékos egy évvel meghosszabbította szerződését.

Forrás: deac.hu

A múlt héten a hetedik debreceni szezonjára készülő csapatkapitány, Berta Ákos hosszabbított a Debreceni Hoki Klubbal, ezúttal viszont az „ifjú titánok” egyike, Kozma Ferenc kötelezte el magát újabb egy évre – olvasható a deac.hu-n. Kozma Ferenc a 2015/2016-os idényben szerepelt először a DHK ifi csapatában, de a pályája már korábban elkezdődött. – A szuperminiben kezdtem el a pályafutásomat és mindig legalább egy korcsoporttal fentebb szerepeltem a saját korosztályomnál. Mindez jó lehetőséget kínált arra, hogy hozzászokjak a nagyobb intenzitáshoz és a magasabb fizikai követelményekhez – mesélte.

Kozma Ferencet komoly tehetségként tartották számon, a 2015/2016-os idényben az osztrák ifi bajnokságban is bemutatkozott, egy évvel később pedig a hazai és az osztrák junior ligában is.

A fiatal játékos szerint azokban az időkben több fronton helyt kellett állni, általában 2-3 meccset játszottak hetente, és eközben az iskolapadban is bizonyítaniuk kellett. Kozma Ferenc első Erste Ligás szezonjában 29 meccsen 6 pontot szerzett, mindössze 17 évesen. – Komoly próbatétel volt, nekem különösen, mivel én két korcsoportot „ugrottam”, az ifiből a felnőttbe. Úgy találtam, hogy nem is a fizikai igénybevétel a döntő tényező, mivel azt könnyebb fejleszteni, mentálisan nehezebb beleérni a felnőttmezőnybe. A második felnőtt szezonomban összesen 43 mérkőzésen léptem a jégre, 4 pontig jutottam, a nemrég befejeződött idényben viszont 8 pontot tudtam szerezni.

Büszke vagyok arra, hogy tősgyökeres debreceniként végig jártam a ranglétrát, állandó tagja lettem a DEAC csapatának és rövidesen elkezdem a negyedik felnőtt idényemet

– avatott be a részletekbe a hokis. Kozma Ferenc szerint maradt még benne energia, és képes az előrelépésre. – Bízom abban, hogy sikerül több jégidőt kiharcolni és több gólt szerezni – mondta.

A fiatal játékos a jégkorong mellett tudatosan építi civil életét is. Ebben az évben érettségizett, és úgy véli, sikerült elérni a kitűzött céljait. – Úgy számolok, hogy a középszintű angol, és az emelt szintű német érettségim is jeles lesz. Ahogy mondani szokták, „ragadnak rám” a nyelvek, az angolt és a németet is közel felsőfokú szinten beszélem, rövidesen szeretnék egy harmadikat is felvenni. Terveim szerint a Debreceni Egyetem germanisztikai szakán kezdem meg az egyetemi tanulmányaimat – mondta. A következő szezonnal kapcsolatban kifejtette, örülne neki, ha az alapszakasz végén egy jó helyezést megtudnának szerezni, és onnan lépkednének tovább. Az ő személyes célja, hogy minél több időt a pályán töltsön, valamint szeretné túlszárnyalni a tavalyi teljesítményét.

NÉVJEGY:

Kozma Ferenc

Születési év, hely: 2001.04.09., Debrecen

Posztja: támadó

Ütőfogás: balos

Testmagasság: 180 cm

Testsúly: 80 kg

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában