Országos bajnokság

2021.05.12. 13:15

Budapesten remekeltek a DEAC fiatal tornászai

Két kerettel indultak a versenyen.

Forrás: deac.hu

A Debreceni Egyetem fiú tornászai az utánpótlás-bajnokság harmadik fordulójában is dicséretesen teljesítettek, és szép eredményekkel tértek haza Budapestről. Az előző két körrel ellentétben a szövetség ezúttal már együtt értékelte a budapesti és a vidéki csapatok, egyéni versenyzők gyakorlatait. Gyermek haladó korcsoportban Kovács Árminért és Farkas Mátéért szoríthattak a DEAC-nál. Előbbi versenyző már az előző fordulóban is remekelt, és most is odatette magát, kiemelkedő gyakorlatokat mutatott be, ennek köszönhetően a 12. helyet tudta megszerezni a 44 versenyző közül.

– Ármin esetében ki kell emelni a talaj- és a korlátgyakorlatát, amely a harmadik és a negyedik legjobb volt a mezőnyben, sajnos azonban lovon a keze megcsúszott, leesett a szerről, így komoly levonással tudták a gyakorlatát értékelni – számolt be Lakatos István, a DEAC fiú tornacsapatának vezetője. – Másik versenyzőnk, Farkas Máté indulása bizonytalan volt, mivel a bajnokság előtti napokban térdsérülést szenvedett, végül vállalta a megmérettetést, és szépen is teljesített. Összességében mind a ketten bónuszos elemeket mutattak be a hat szeren – mondta. A gyermek kezdő kategóriában 17 egyesület indul, a DEAC két kerettel vágott neki a versenynek. Az A csapatban résztvevők szép gyakorlatokat mutattak be, az edzések munkája – fő szempont volt a gyakorlatok iskolázása – eredményes volt, ennek köszönhető az összesítésben elért 6. hely. A B csapat több tagjának ez volt a második versenye, a gyerekek már nem annyira izgultak, mint az előző fordulóban, és eggyel előre lépve a 13. helyen végeztek.

Az egyéni versenyen 109 sportoló vett részt. Hatalmas eredménynek számít, hogy Varga Kristóf a 10. helyen tudott végezni, különösen talajon volt kiemelkedő, ahol a második legmagasabb pontszámot kapta. – Kiszeretném emelni Dusa Mátét, Tóth Benedeket, Bodogán Benettet és Mándy Gergő Milánt is, akik a versenyen szintén jól teljesítettek, sok fejlődtek. Gratulálunk a sportolóinknak, edzőinknek – fogalmazott Lakatos István.

Fotó: DEAC

Eredmények, országos bajnokság 3. forduló, Budapest

Gyermek haladó korosztály

Egyéni (44 induló): 12. Kovács Ármin, 22. Farkas Máté

Gyermek kezdő

Csapatverseny (17 induló)

DEAC A csapat 6. helyezés: Bodogán Benett, Györfi Milán, Dusa Máté, Páll Botond, Tóth Benedek Varga Kristóf

DEAC B csapat 13. helyezés: Nasaleán-Kiss Olivér, Mándy Gergő Milán, Törő Valter, Nagy Balázs, Pálfi Dávid, Pálfy Máté

Egyéni verseny (109 induló): 10. Varga Kristóf 28., Dusa Máté 38.,Tóth Benedek 48., Bodogán Benett 56., Györfi Milán 63., Páll Botond 63., Mándy Gergő Milán 71., Nasaleán-Kiss Olivér 76., Nagy Balázs 78., Törő Valter 97., Pálfi Dávid 98., Pálfy Máté

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában