Kézilabda Európa-bajnokság

2021.05.05. 15:12

A második kalapba kerültek a magyarok

Az első két helyezett jut tovább a középdöntőbe.

Veszprém 20210501 Kézilabda 2021 férfiak Eurokupa Magyarország Horvátország Fotó Dömötör CSaba Nemzeti Sport Petar Topic Gulyás István

Forrás: NS-archív

Fotó: Domotor Csaba

A magyar válogatott a második kalapból várhatja a részben hazai rendezésű 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság csütörtöki sorsolását – tájékoztatott a Nemzeti Sport. A mieink a világbajnok Dániával, a legutóbbi Eb-n hetedik Svédországgal, az ugyanott nyolcadik Ausztriával, valamint Oroszországgal és Szerbiával együtt kerültek a kettes kalapba, vagyis velük biztosan nem szerepelnek majd azonos csoportban az Eb-n.

A sorsolást május 6-án, csütörtökön 17 órától tartják meg Budapesten. A résztvevőket hat darab négycsapatos csoportba sorsolják, a csoportok első két helyezettje jut a középdöntőbe.

Debrecen is helyszín lesz

A 2022-es férfi kézi Eb-t január 13. és 30. között rendezik meg Magyarországon és Szlovákiában. Tizennyolc nap alatt 24 csapat 65 találkozót játszik. A csoportmeccseknek Budapest, Debrecen, Szeged, Pozsony és Kassa ad otthont, a középdöntőben Budapest és Pozsony rendez mérkőzéseket, a záró hétvége a magyar fővárosban lesz. A magyar válogatott a továbbjutása esetén a középdöntőben is Budapesten lép pályára.

A kalapbeosztás a sorsolás előtt

1. kalap: Spanyolország, Horvátország, Norvégia, Szlovénia, Németo., Portugália

2. kalap: Svédország, MAGYARORSZÁG, Oroszország, Dánia, Szerbia, Ausztria

3. kalap: Szlovákia, Fehérorosz., Izland, Csehország, Franciao., Észak-Macedónia

4. kalap: Hollandia, Montenegró, Ukrajna, Lengyo., Bosznia-Hercegovina, Litvánia

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában