eredmények alapján díjaztak

2021.04.21. 12:34

Debreceni lett az előző tanév diákrendezvénye

A Magyar Diáksport Szövetség a hajdú-bihari egyesületet díjazta egy tavalyi kosárlabdatornáért.

Rozsondai Tibor vette át az elismeréseket | Fotó: HBMDSZE

A 2019/2020. tanévi Diákolimpia-versenyek sajnos nem fejeződhettek be, az országos döntőknek közel felét sikerült megrendezni, így a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) mindössze kilenc sportágban tudott országos győztest hirdetni.

Rozsondai Tibor vette át az elismeréseket | Fotó: HBMDSZE

A versenyekre így is rengeteget készültek a sportolók és felkészítő tanáraik, ezért az MDSZ úgy döntött, hogy ezen eredmények alapján is díjazza a legeredményesebb és legaktívabb iskolákat – állt a szövetség közleményében. Az elmúlt tanévi Diákolimpia-versenysorozatot 2020. március 11-én függesztette fel az MDSZ, amely a pandémia miatt sajnos nem is tudott tovább folytatódni. Azonban a versenyzők és a felkészítő pedagógusok munkáját a csonka szezonban is szeretné elismerni a Magyar Diáksport Szövetség, így az elnökség döntése alapján – a korábbi évekhez képest módosított rendszerben – díjazta a legeredményesebb és legaktívabb iskolákat. Ezenkívül a szövetség kihirdette a 2019–2020-as tanév diákolimpiai rendezvényét.

A legaktívabb és legeredményesebb iskolák közé idén sajnos nem került be Hajdú-Bihar megyei intézmény, viszont a tanév Diákolimpia-rendezvényének a debreceni V. és VI. korcsoportos A kategóriás kosárlabdatornát választották, ami a Hajdú-Bihar Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület szervezésében jött létre. A díjat az egyesület főtitkára, Rozsondai Tibor vette át a Magyar Diáksport Szövetségtől.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában