labdarúgás

2021.03.05. 09:00

Primadonnák helyett harcosokra van szükség

Paróczai Sándor szerint fontos a türelem Husztiékkal szemben, de a játékosoknak is bele kell adniuk mindent.

Fotó: Napló-archív

A Debreceni VSC a Merkantil Bank Liga 27. fordulójában 2–1-es vereséget szenvedett Ajkán, szerdán 18 órától. Az Ajka korai vezetését Bódi még ki tudta egyenlíteni egy büntető révén, viszont a 60. perctől emberhátrányba játszó vendégek nem bírtak a Veszprém megyeiekkel. Ez azt jelenti, hogy az előző 5 bajnokiján 4 vereséget szenvedett a piros-fehér gárda, ennek kapcsán kértük ki a Loki egykori legendás védőjének, későbbi utánpótlásedzőjének, Paróczai Sándornak a véleményét.

Türelem

– Edzőként már többször fordult velem elő, hogy szezon közben kellett átvennem csapatot. Nem egyszer rossz erőnléti és morális állapotban lévő társaságokról volt szó, és nagyon nehéz hirtelen korrigálni. Hatalmas feladat ez, főleg egy tulajdonképpen tapasztalatlan, fiatal szakembernél. Ezért gondolom, hogy fontos lenne, hogy a közvélemény, a Loki-család megadja a lehetőséget és legyen türelmes Huszti Szabolcsékkal szemben. A játékosoknak pedig megvan a tudása, hiszen sok rutinos válogatott futballista és tehetséges fiatal van a keretben. Nekik viszont fel kell szántaniuk a pályát és vérüket adni a sikerért. Az edzőnek ez az egyik nagy felelőssége, hogy megtalálja azokat, akikben ott van a tűz és a maximális akarat, a primadonnák helyett harcosokra van szükség – fogalmazott.

Fotó: Paróczai Sándor-archív

Sikerülni fog

A szakember elmondta, hogy ő továbbra is bizakodó. – Nem egyszerű a helyzet, mert ha nem sikerül az első két hely valamelyikét megszerezni egy ilyen kerettel, akkor rajtunk fog röhögni az egész ország. Viszont nem szabad senkire sem ráhúzni a vizes lepedőt 1-2 rossz meccs után. Labdarúgóként számtalanszor került olyan nehéz helyzetbe Huszti, Tőzsér és Dzsudzsák is, amit meg kellett, hogy oldjanak. Biztos vagyok benne, hogy ezúttal is sikerülni fog. Azt gondolom, hogy most mindenkinek az a feladata, a klubtól kezdve a sajtón keresztül a szurkolókig, hogy kiálljanak a csapat mellett és azt tegyék ami a DVSC-nek a legjobb, aki tényleg szereti Lokit, az most melléjük áll – hangsúlyozta Paróczai Sándor.

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában