fotókkal

2021.03.17. 19:14

DVSE: a végeredmény ellenére is megvolt a tisztes helytállás

A tavalyi bajnok Ferencváros látogatott a Debreceni Sportuszodába szerda este a férfi OB I. 22. fordulójában.

Fotó: Kiss Annamarie

A mérkőzés favoritjának ugyan nem a DVSE számított, mégis nagy elánnal ugrottak vízbe Miroszlav Bajin „fiai”. A Fradiból hiányzott a pár napja mentőautóval karambolozó Nikola Jaksics, de információink szerint nincs baja, Varga Zsolt a Bajnokok Ligája küzdelmekre pihenteti, a debrecenieknél egy-két kivételtől eltekintve teljes volt a keret.

Igaz, az első pár támadás nem hozott gólt, a 3. percben egy váratlan húzott lövés után azonban megszerezték a vezetést a vendégek. A következő minutumban az FTC-ben becserélték a régi nagy debreceni kedvencet, Fekete Gergőt, aki bizonyította ezúttal is, hogy miért vitte el hazánk egyik legjobb alakulata, ugyanebben a percben Süveges Mátét pedig végleg cserélve kiállították. A Fradi szépen, lassan már az első nyolc percben a cívisvárosiak fölé nőtt, s 4–0-ra behúzta az első negyedet.

Lemaradva

Az első hazai gólra a 12. percig kellett várni, akkor Krasznai lőtt egy pazar gólt, de csak kozmetikázni tudott az akkorra kialakult különbségen. Nyilván az ember – ha a realitások talaján marad – nem várhatott mást ettől az összecsapástól, minthogy momentumai lesznek a DVSE-nek. Hozzá kell tenni, hogy azok a pillanatok sokat értek, hiszen volt benne bombagól, szép akció, kapáslövés. Mindettől függetlenül a zöld-fehérek a félidőre kidolgoztak egy ötgólos előnyt (2–7).

A harmadik negyed eleje ismét a hibákról szólt mindkét félnél, volt jó pár elbaltázott támadás. A debreceniek mintha folyamatosan lemaradtak volna védekezésben és támadásban is, a budapesti gárda szoros emberfogása viszont sokszor kiállításhoz vezetett. Ebben az etapban az első gól a 7. percben született a debreceni Pethe István révén. A maradék bő 60 másodpercben érdemi dolog pedig nem történ – ritkán látni egygólos negyedet (3–7).

Elfáradva

A záró negyedben egy fél perc sem kellett ahhoz, hogy annyi gól essen, mint az azt megelőzőben, újra 5-tel vezetett a fővárosi csapat. Miroszlav Bajin nem az a feladós típus, a találkozó 32 perce alatt valószínűleg a pici technikai zónájában több km-t mozgott, a legtöbbet az utolsó etapban. Pedig erre az időszakra alakult ki a talán a meccset megelőzőleg is várt 7-8 gólos fórja a Fradinak, elfáradtak a hajdúságiak. Összességében nagyjából borítékolható volt az eredmény, a tisztes helytállás azonban a végeredményt látva is megvolt hazai oldalon (6-14).

Palánki István

A tények

Férfi vízilabda OB I., 22. forduló

DEBRECENI VSE–FTC-TELEKOM 6–14 (0–4, 2–3, 1–0, 3–7)

Debrecen, zárt kapuk mögött, V.: Kovács Cs. T., Sándor P.

DVSE: Kósik – Macsi M., Macsi P. 1, Süveges, Smitula 1, ZSILÁK 2, Stefanidesz

Csere: Nagy N. I., Tőzsér, KRASZNAI 1, Oltean, Pethe 1, Rózsa

Edző: Miroszlav Bajin

FTC: VOGEL SOMA – FUNDULISZ 2, VIGVÁRI VENDEL 3, Pohl 1, Constantin-Bicari, Zalánki 2, Sedlmayer 1

Csere: Német, Jansik Sz. 2, FEKETE G. 3, Nyíri, Szabó II. B., Várkonyi

Edző: Varga Zsolt

Gól – emberelőnyből: 10/3, ill. 7/2

Kiállítva (végleg cserével): Süveges (4.p.), Macsi M. (26.p.)

Mesterszemmel

Miroszlav Bajin: Legutóbb 16 góllal kaptunk ki a Fraditól. Most érezhető volt a fáradtság rajtuk. Az első és az utolsó negyeddel nem vagyok elégedett a mi szempontunkból. Az elsőben nem hittük el, hogy lehet esélyünk az FTC ellen, a befejezésre pedig elfáradtunk. Ennek a csapatnak kell a hosszú kispad, szükség van a rotációra, rosszul jött a két végleges kiállítás.

Varga Zsolt: A védekezésünkkel elégedett voltam. Támadásban hullámzó volt a teljesítményünk. Sokszor lassan értünk fel az ellenfelünk kapuja elé, de annak örülök, hogy tudtam játéklehetőséget adni fiataljainknak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában