folytatás vasárnap

2021.03.25. 16:42

Bravúrpontot szerzett a DEAC röplabdacsapata

Szívüket-lelküket kitették a pályára a Kecskemét ellen.

Fotó: deac.hu

A DEAC férfi röplabdázói a kecskemétieket fogadták szerda este a DESOK-ban. A találkozó esélyesének a vendégek számítottak, ám Fodor Antal tanítványai alaposan „megráncigálták az oroszlán bajszát” – írja a deac.hu.

Az ütközet elején Tóth András ászával egalizált a Debrecen (2:2), majd nem sokkal később egy kiváló blokknak hála 6:4-re vezettek. Az első szett derekán hárommal ment az ellenfél (12:15), ám Bagics Balázs egyre inkább elkapta a fonalat, így „meccsben maradt” a DEAC (18:19). Aztán 21:24-nél már nem volt hibázási lehetőségük, de elbírták ezt a mázsás terhet. Az idegek csatájából végül az egyetemisták jöttek ki jobban, a kubai Argilagos elhibázott ütésével zárult a játékrész.

A Kecskemét rendezte a sorait a második etapra, Fodor Antal 3:11-nél már másodszor kért időt. Az edző Magyar Tamásnak, Ádám Andrásnak és Imre Tibornak is játéklehetőséget adott. Magyar nem sokat teketóriázott, két sánccal köszönt be. Ugyan ebben a szettben a vendégek akarata érvényesült, ennek ellenére Tóth András fifikás megoldása némi boldogságot okozott a DEAC-nak.

A harmadik játszmában 9:9-et követően ritmust váltott Dávid Zoltán legénysége, Fodor Antal magához is hívta a fiait (10:14). Ismét nagyot harcolt a Debrecen, ám ezúttal az erőfeszítéseink ellenére sem örülhettek. Rabeka nyitásával zárult ez a szakasz (21:25).

A negyedik szett első pár labdamenete sem a hazaiak elképzelései szerint alakult. Hubicska egy ásszal 13:17-re módosította az eredményt. 19:19-nél a kecskeméti tréner próbálta felrázni együttesét. Fodor Antal az időkérés alatt azt kérte, hogy ne engedjenek ki a folytatásban. Az ukázt betartott a DEAC, így jöhetett a mindent eldöntő periódus.

A végjáték első perceiben az egyetemisták domináltak, ám Hubicska kiváló nyitását követően vetélytársuk egy 5:0-s futást produkált (6:9). Küzdött-hajtott a DEAC, de újabb csavart már nem tartogatott az összecsapás.

A 3:2-es vereség ellenére nem érheti kritika a srácokat, akik olyan ponttal gazdagodtak, ami a végelszámolásnál rengeteget érhet.

„Úgy vélem, az Extraliga kvalifikáló körének a Kecskemét a legerősebb csapata, ennek tükrében különösen értékes ez az eredmény. Kicsin múlt az, hogy még nagyobb bravúrt érjünk el. Ettől függetlenül azt nem lehet mondani, hogy ellenfelünk nem érdemelte meg a győzelmet” – összegzett Fodor Antal vezetőedző.

Nagyon sok idő nem lesz a regenerációra, ugyanis vasárnap már a dunaújvárosiakkal találkozik a DEAC.

Extraliga-kvalifikálókör, 3. forduló

DEAC-Kecskeméti RC 2:3 (27:25, 16:25, 21:25, 27:25, 11:15)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában