Labdarúgás

2021.03.12. 20:04

„A gyerekek velünk nőnek fel” – Pallérozódik az utánpótlás a DEAC-nál

Fotó: deac.hu

A DEAC utánpótlásedzője, Benczik Zsolt két csapatot irányít, keze alatt pallérozódik az U15-ös és az U14-es együttes is, és mindkét korosztályban versenyben vannak a dobogóért, sőt, az idősebbek veretlenül vezetik bajnokságukat. A vezetőedzőt és tanítványát, Sárközi Leventét a klubhonlap kérdezte a csapatról és a tervekről.

– 2015-ben vettem át a 2006-os csapatot, tehát velük már hatodik éve foglalkozom, a 2007-esek pedig a harmadik szezont töltik velem. Tóth Dániel, a DEAC felnőttcsapatának kapusa már második éve a segítőm, ő, mint NB II.-es játékos komoly tapasztalattal rendelkezik, külön edzésmunkát is végez a kapusainkkal – fogalmazott Beczik Zsolt. – Az U15-ben egészen nagy létszámmal dolgozunk, jelenleg egy 27 fős keret áll a rendelkezésünkre. Ha sokan vagyunk edzésen, akkor csoportbontásban zajlik a tréning, én foglalkozom a társaság egyik felével, Dani pedig a másikkal. Mind az U15, mind az U14 a saját korosztályos bajnoksága második osztályának északkeleti csoportjában játszik, az idősebbek veretlenül vezetik a tabellát, a fiatalabbak pedig jelenleg a táblázat harmadik helyén állnak.

A DEAC-nál az utánpótlás korosztályoknak rendszerint heti három edzése van, de a Benczik-csapatok ennél több időt töltenek a Sportcampuson.

– Tavaly sikerült feltornászni az edzéseink számát heti négy alkalomra, Tóth Ferenc tart koordinációs edzéseket a csapatoknak, decembertől pedig beiktattunk egy futsaledzést is. Ezeknek a plusz tréningeknek köszönhetően a fiúknak heti öt alkalommal tudunk foglalkozást tartani. A 2006-os társaság már több mint hat éve együtt van, persze jöttek azóta új játékosok is, viszont az, hogy meddig viszem őket, még kérdéses. Nehéz lenne „szabadulni tőlük”, hiszen ebben a korban a gyerekek velünk nőnek fel, a szülőkkel is jó viszonyt ápolunk, és az eredmények is azt mutatják, hogy minden jól működik. A szakmán belül is megoszlanak a vélemények, hogy kellenek-e ilyenkor új impulzusok a srácoknak, meglátjuk, mit hoz a jövő – mondta a csapat vezetőedzője.

Benczik Zsolt segítőjét, Tóth Dánielt arról kérdezte a deac.hu, hogy a fiatalok közül hányan szeretnének profi szinten foglalkozni a labdarúgással.

– Nehéz ezt megmondani, mert ebben a korban nagyon fontos számukra az iskola, ilyenkor még talán csak másodlagos a sport. Ez később forrja majd ki magát, miután megmérettették magukat magasabb korosztályokban is – válaszolta a DEAC kapusa.

Sárközi Levente az U15-ös csapat alapembere, emellett a korosztályos futsalcsapatban is remekül teljesít. Levente a futball mellett az iskolai tanulmányait is fontosnak tartja, a napokban esett túl a középiskolai felvételin.

Sárközi Levente | Fotó: deac.hu

– Szeretnék bejutni a Csokonai-gimnáziumba, fontos a sport, de számomra jelenleg az iskola az első. A DEAC-nál nagyon jó a társaság, szeretek ide járni. A meccsek előtt és után – pláne ha nyerünk – nagyon jó a hangulat az öltözőben, szerencsére elég gyakran vannak győztes mérkőzéseink, most éppen elsők vagyunk a bajnokságban. A középiskola szerintem vízválasztó lesz, hogy hányan leszünk a jövőben, akik minden edzésen itt tudunk lenni. Én nemrég tértem vissza sérülésből, most álltam újra edzésbe, de ha úgy alakul, hogy nem tudok edzésre jönni, akkor is lemegyek és focizom a játszótéren – jelentette ki.

A borítóképen: Benczik Zsolt vezetőedző és Tóth Dániel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában