futsal

2021.02.21. 09:27

Véget ért a Bajnokok Ligája a Mezei-Vill számára

Helyenként jól játszott az MVFC, ez azonban európai szinten ezúttal kevésnek bizonyult.

Fotó: Facebook / MVFC Berettyóújfalu

„A győztesek soha nem adják fel. Akik feladják sohasem győznek. A lehetetlen nem tény, hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás, hanem kihívás. A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen nem létezik.” – ezekkel a szavakkal engedte útra Mezei József a Mezei-Vill FC futsalcsapatát Portugáliába a Benfica elleni Bajnokok Ligája mérkőzésre. Kell-e ennél több egy klubtulajdonostól?!

A lisszaboni csapat nem csak hazájának, hanem Európának is egy igencsak meghatározó együttese, olyan világklasszisokkal a soraiban, mint Ricardinho vagy Joel Queiros, de ide sorolható a kapusuk, a brazil válogatott Roncaglio is, kulcsjátékosaik között pedig van két orosz válogatott is Robinho és Chiskala. Fabio Cecilio, Tiago Brito, Nilson és André Sousa mind-mind Európa-bajnokok a portugál válogatottal. Ilyen és ehhez hasonló előjelekkel látogatott a berettyóújfalui futsalcsapat a BL nyolcaddöntőjében a nyolcszoros portugál bajnok, egyszeres BL-győztes SL Benfica alakulatához.

Döntő volt a hazai dominancia

Az összecsapás nem kezdődött jól a magyar csapatnak, a hazai pályán játszó világklasszis portugál együttes hamar magához ragadta a kezdeményezést, aminek az lett az eredménye, hogy két gyors találattal kétgólos előnyre tettek szert, a 6. percben Robinho és Nilson révén már 2–0 állt az eredményjelzőn. Aztán összeszedte magát a Hajdú-Bihar megyei gárda, feljavult a védekezésük, de igazából a pályán továbbra is az történt, amit a lisszaboniak akartak. Volt egy-egy szép akció vendég részről, de igazán nagy veszélyt nem jelentettek a hazai kapura. Mindenesetre a szünetre nem változott az eredmény.

A második félidőt vészkapussal kezdték a berettyóújfaluiak, ez láthatóan meglepte a Benfica együttesét, annyira azonban nem érte őket váratlanul, hogy beleszaladjanak valami megingásba, vagy egy esetleges rövidzárlatba. Jól tartottuk a labdát, ám nem tudtunk eredményesek lenni. Ebben a játékrészben is a Benfica dominált és fokozatosan tudta növelni előnyét. Ahogy azonban haladt a találkozó a véghajrá irányába, egyre inkább elfáradt a Mezei-Vill, és még inkább elkezdett dominálni a portugál sztárcsapat. Ez nem másban mutatkozott meg, mint az eredményességben, ami a legfontosabb, három gólt tudott szerezni az SL Benfica 9 perc alatt, amivel végleg el is döntötték az összecsapást és továbbjutást.

Megérdemelten mehetett tovább a Bajnokok Ligája küzdelemsorozatában Portugália és Európa kiváló csapata, a magyar együttesnek pedig maradtak az élmények és a tapasztalatok, szégyenkezésre semmi okuk sincs, helytálltak a földrész egyik legjobb alakulata ellen.

Palánki István

Bajnokok Ligája, Nyolcaddöntő

SL BENFICA–MEZEI-VILL FC 5–0 (2–0)

Lisszabon, zárt kapuk mögött, V.: Pelisser, Berg-Audic (franciák)

Benfica: Roncaglio – Jesus, Robinho, Chishkala, Fits. Cserék: Figueira, Ferreira, Fábio Cecílio, Brito, Arthur, Nilson, Freire, Silva, Jacaré. Vezetőedző: Joel Rocha

MVFC: Mezei – Rábl, Szabó, Fernandes, Da Silva. Cserék: Sándor, Horváth, Diece, Rézműves, Nagy, Sipos, Szatmári, Takács. Vezetőedző: Sergio Mullor Cabrera

Gól: 1–0 Robinho (2.), 2–0 Nilson (6.), 3–0 Chishkala (26.), 4–0 Jacaré (31.), 5–0 Fábio Cecílio (34.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában