labdarúgás

2021.02.21. 09:00

DEAC: Ugyan mikor, ha nem most?

Ha valami egyértelmű, akkor az az, hogy az egyetemi gárdának valamit sürgősen változtatnia kell, ha benn akarnak maradni.

Budapest 20201018 labdarúgás NB2 NBII Merkantil Bank Liga Vasas DEAC fotó Dömötör Csaba Nemzeti Sport TÓTH DÁNIEL

Fotó: NS-archív

„Csak a Puffin adhat erőt és mindent lebíró akaratot” – hirdeti Bud Spencer Kincs ami nincs című ikonikus filmjében. Pont ezekre lenne most szüksége a DEAC labdarúgócsapatának is a pontszerzéshez a hétvégi Szolnok elleni hazai bajnokin. Amennyiben tartja Sándor Tamás vezetőedző a szavát, úgy a kapuban vasárnap 14 órától ebben a naptári évben először védhet az NB II.-ben Tóth Dániel, aki akár az újak szerencséjével, s persze teljesítményével el is hozhatja a változást az egyetemistáknak, melyre nagy szüksége lenne a fekete-fehéreknek. – Győzelmet várok, ugyanis nincs más kiút számunkra – kezdte gondolatait Tóth Dániel lapunknak. – A csapat azt nem bírja el, ha valaki mindössze 80 százalékon teljesít, végig koncentrálnia kell mindenkinek, s akár már vasárnap elindulhatunk a fontos pontgyűjtés útján. A Szolnok van jobb szériában, mi viszont szeretnénk kilábalni a rossz időszakból, ehhez pedig csak a győzelem elfogadható számunkra – gondolt előre a minden bizonnyal lehetőséghez jutó kapus. A cerberus azt is kiemelte, hogy nem az ő reszortja eldönteni azt, hogy ki védjen egy-egy mérkőzésen. Ő mindössze annyit tehet, hogy a heti munkát a lehető legjobban végzi. – Edzéseken az a fő, hogy lássa a szakmai stáb, hogy te mindent megteszel a posztra kerülésért, azt csinálod, amit kérnek, és még valami kis pluszt is belecsempészel a munkádba. Meccsen az a fő feladata egy kapusnak, hogy akár szervezze a játékot hátul, de mindenképpen irányítsa a védőket. Az megfigyelhető, hogy minden találkozón vannak jó periódusaink, ezeket kellene kitolni minél hosszabb időre – mondta.

Meglátjuk, miként gondolkodik a soron következő NB II.-es bajnoki kapcsán a szakmai stáb, egy biztos, nagyon fontos lenne begyűjteni a DEAC-nak a három pontot, hiszen már-már élet-halál harcot vívnak a Merkantil Bank Ligáért. A mérkőzés a hatályos kormányrendelet értelmében zárt kapus, de a Debrecen Televízió vasárnap 14 órától élőben közvetíti a meccset a Dóczy József utcai Sporttelepről.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában