edzői értékelések

2021.02.16. 19:43

A legjobbak közé jutott a DEAC és a Mezei-Vill

Mind a két hajdú-bihari együttes a felsőházba került az alapszakaszban nyújtott teljesítményével.

Fotó: Napló-archív

A férfi Futsal NB I. alapszakaszának küzdelmei hétfőn este a 18. forduló meccseivel véget értek. Megyei csapataink közül a Mezei-Vill hazai pályán 4–1-re legyőzte a Veszprémet, míg a DEAC Kecskeméten szenvedett 3–2-es vereséget. A bajnokság ezen részének a lezárultával a két együttes vezetőedzőjét kérte meg a Hajdú-bihari Napló, hogy értékeljék a hétfői találkozókat és az eddigi idényt.

Fotó: Napló-archív

Az MVFC célja –, ahogy az elmúlt idényekben is – egyértelműen az alapszakasz-győzelem volt, de ezúttal a Haladás oda-vissza felülkerekedett az újfaluiakon, így maradt a második hely. Az utolsó összecsapáson viszont a már biztos harmadik helyezett Veszprémet magabiztosan verték Sergio Mullor Cabrera fiai. – Nagyon jó első félidőt produkáltunk hétfőn este, ez köszönhető mindenki magas fokú figyelemének és koncentrációjának. Szerintem az volt a kulcs, hogy a srácokon nem volt nyomás, élvezték a játékot. És ha az MVFC ilyenkor bizony megállíthatatlan – fogalmazott a spanyol szakember.

Még több munka

A berettyóújfalui csapat trénere elárulta, nekik az a feladatuk, hogy nyerjenek, ezért a második helyezéssel nem lehetnek felhőtlenül boldogok, mert nem érték el a kitűzött célt. – Az egyértelmű, hogy az elmúlt néhány hónap nagyon nehéz volt nekünk, sok sérültünk volt, rengeteget utaztunk. Természetesen ez nem lehet kifogás, mert ha bajnokságot akarunk nyerni, akkor ezekkel szembe kell néznünk, és megmutatnunk, hogy fel vagyunk készülve. Még többet kell dolgoznunk a végső győzelem érdekében – mondta.

Ezért dolgoztak

A Mezei-Vill négy pontot, kettővel kevesebbet visz a rájátszásba, mint a Haladás, de ettől függetlenül a feladat nem változik. – A cél ugyanaz, elsők akarunk lenni a végén, hogy majd többet legyünk hazai pályán a döntőben. Nehéz menet lesz, de megfelelő hozzáállással és akarattal meg tudjuk csinálni. Előtte viszont még vár ránk egy csodálatos utazás Lisszabonba, amit nagyon megérdemelnek a fiúk. Azért dolgoztunk az elmúlt 3 évben, hogy ilyen pillanatokat élhessünk át és kiélvezzük minden percét. Néhány meghatározó játékosunk sérült, de a csapat felül tud emelkedni ezeken a gondokon, és biztos vagyok benne, hogy nagyszerűen fogunk teljesíteni. Hogy őszinte legyek nem lepődnék meg, ha továbbjutnánk – fogalmazott Sergio Mullor Cabrera.

Csak kicsi hiányzott

Fotó: Napló-archív

A DEAC kecskeméti találkozóján még volt tét, ugyan a felsőházat már fordulókkal korábban bebiztosította mind a két gárda, a negyedik helyért viszont még meg kellett küzdeni. Mint már írtuk a hazaiak győztek 3–2-re, így az egyetemi alakulat ötödikként zárt. – Ennek a naptári évnek az elejére sikerült bebiztosítani a helyünket a felsőházba, és akkor mintha megtört volna valami – kezdte értékelését Elek Gergő a DEAC vezetőedzője. – Talán jól laktak a játékosok, vagy a szerencse pártolt el tőlünk, de azóta mindig csak egy kicsi hiányzik ahhoz, hogy sikert érjünk el. Tegnap is két hihetetlen potyagólt ajándékoztunk az ellenfélnek, utána viszont remekül játszottunk, ki is egyenlítettünk. A második félidőben aztán letámadott minket a Kecskemét, amivel nem nagyon tudtunk mit kezdeni, több labdát is eladtunk veszélyes helyeken, amiből kaptunk még egy gólt. Voltak még később helyzeteink, de nem sikerült értékesíteni egyiket sem, így vereség lett a vége – mondta a szakember.

Hab a tortán

Elek Gergő elárulta, hogy sikeresnek tekinti az idény eddigi részét, hiszen a kezdetkor kitűzött célt – a felsőházba jutást – teljesítette az egyetemi alakulat, és olyan együtteseket előzött meg mint a Ferencváros vagy az Újpest. – Alapjába véve kiegyenlített teljesítményt nyújtottak a fiúk, ez sajnos az utóbbi néhány alkalommal az eredményekben nem mutatkozott meg. A játékban viszont rengeteget fejlődtünk mind csapat, mind egyéni szinten. Ez utóbbi azért is kiemelendő, mert nagyon ifjú társaság a miénk. Amíg másoknál a 19-20 évesek néhány perceket kapnak, addig nálunk 3-4 idősebb – 24-25 éveseket értek ez alatt – futsalos mellett fiatalok vannak a pályán. Például Krajcsi Bence 21 évesen végig védte az alapszakaszt, és bekerült a válogatott keretébe, említhetném még Szabó Lajost, akár Rácz Zsoltot, de lehetne még sorolni. Több olyan fiatalunk is van, akik rendszeresen pályán vannak, és velük értük el ezt a sikert. A jövőre nézve szerintem ez nagyon nagy dolog, úgyhogy ennek tekintetében a rájátszás nekünk már hab lesz a tortán. Természetesen nem azért jöttünk, hogy tátsuk a szánkat, ha sikerülne megcsípni a negyedik helyet, akkor a bronzéremért futsalozhatnánk, ami óriási nagy dolog lenne – mondta a szakember.

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában