megvertük a horvátokat

2021.01.09. 21:20

Világliga: magyar győzelem a Debreceni Sportuszodában

Átküzdötte magát a magyar válogatott a horvátokon, vasárnap jöhetnek a szerbek.

Férfi vízilabda világliga selejtező - Magyarország-Horvátország

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Nem állítunk vele nagy blődséget, ha azt mondjuk, hogy sem a magyar, sem a horvát válogatott nem erre készült a világliga előtt. Egy tétje volt a szombat esti debreceni Magyarország–Horvátország mérkőzésnek: aki nyer, az a szerbekkel küzdhet meg az 5. helyért az európai nyolcas döntőben. Ezek a válogatottak nagy téttel bíró világeseményen akár a legjobb háromban is simán ott lehetnének, most be kell érniük ennyivel.

A vízilabdában egy magyar-horvát összecsapás mindig jókora presztízzsel bír, ezt most mintha Märcz Tamásék vették volna komolyabban. Bár déli szomszédaink szereztek vezetést, utána sokat hibáztak, ebből pedig az következett, hogy egy negyed után megvolt a mieink előnye (3–2).

Egyszer csak felébredtek a kapusok

A második játékrészben 1 perc alatt meg is fordították a horvátok a találkozót, majd kétgólosra növelték a fórjukat, Manherczék pedig csak mentek az eredmény után folyamatosan. Hasonló érzése lehetett az embernek, mint az olaszok elleni negyeddöntőn, ahol 24 perc alatt 4 gólt kapott a magyar csapat, majd utána 2 perc alatt 3-at. Az áttörést az újonc Vigvári Vendel hozta a medencébe, akinek a 3. góljával visszavette a vezetést a honi együttes (7–6). Ha nehezen is, de visszakapaszkodtak a horvátok, s a negyed végére magukhoz ragadták újból az előnyt (7–8).

A harmadik etap eleje a kapusokról szólt, jól védtek mindkét oldalon, méghozzá annyira, hogy a 8 perces negyed első góljára 3 perc 53 másodpercet kellett várni. A második pedig 22 másodperccel a játékrész vége előtt következett.

A befejező negyedben ismét sikerült kettővel meglépniük a horvátoknak, ahonnan még egyszer sikerült visszajönniük a meccsbe a magyaroknak, s talán a legjobbkor, még a dudaszó pillanatában is betaláltunk, s győztünk is ezzel a „feltámadással”.

A világligából annyi örömünk tehát lehet, hogy vasárnap az 5. helyért játszhat Magyarország, méghozzá Szerbia ellen.

A világliga bronzmeccsét a spanyolok vívják majd vasárnap az olaszok ellen, míg a döntőben Montenegró mérkőzik meg Görögországgal.

Palánki István

A tények

Férfi vízilabda-világliga, az 5-8. helyért:

Magyarország–Horvátország 13–11 (3–2, 4–6, 1–1, 5–2)

Debreceni Sportuszoda, zárt kapuk mögött, V.: Horvath (szlovák), Naumov (orosz).

Magyarország: Vogel – MANHERCZ 2, Hosnyánszky 1, KOVÁCS 2, Mezei, Erdélyi 1, Angyal 1. Csere: Nagy V. (kapus), SEDLMAYER 2, Nagy Á. 1, Német, Jansik, VIGVÁRI 3. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás.

Horvátország: Bijac – FATOVIC 2, Bukic 2, Buslje 1, Vrlic, Benic 1, JOKOVIC 2. Csere: Popadic (kapus), Macan, Dobud 1, BURIC 2, Milos, Javier García. Szövetségi kapitány: Ivica Tucak.

Mesterszemmel

Märcz Tamás: – Morális szempontból volt a legértékesebb ez a győzelem. Örülök, hogy egész meccsen kitartott a kezdeti lendületünk. Volt tartása a csapatnak, egységesek voltunk, s azt játszottuk, amit megbeszéltünk.

Kapcsolódó cikkek:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/debreceni-vilagliga-gorogorszag-es-montenegro-jatssza-a-dontot-4893961/

https://haon.hu/sport/helyi-sport/debreceni-polotusa-elsokent-montenegro-a-vilagliga-dontojeben-4893829/

https://haon.hu/sport/helyi-sport/vizilabda-vilagliga-a-szerbek-megvertek-a-franciakat-debrecenben-4893652/

Borítókép: Angyal Dániel (b) és a horvát Josip Vrlic a férfi vízilabda világliga európai selejtezőjében, az 5-8. helyért játszott Magyarország- Horvátország mérkőzésen Debrecenben 2021. január 9-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában