futsal

2021.01.16. 09:27

Mezei-Vill: az ilyen meccsekért éri meg

A legjobb 16 közé jutásért szállnak harcba a berettyóújfalui futsalosok a Bajnokok Ligájában.

20200926 Debrecen fotó: Kovács Péter KP Hajdú-Bihari Napló MVFC BERETTYÓÚJFALU - HALADÁS VSE NBI futsal labdarúgó mérkőzés. képen: VIDÁK BALÁZS #94 FERNANDES SIDNEI MAURÍCIO #14

Fotó: Napló-archív

A Mezei-Vill FC futsalcsapata szombat este 19 órától az AC Omonia Nicosia vendégeként lép pályára a Bajnokok Ligájában. A ciprusi találkozó arról dönt, hogy melyik együttes juthat be a legjobb 16 csapat közé.

Az újfalui együttes aktuális ellenfele az előző körben a San Marinó-i Fiorentino gárdáját búcsúztatta egy magabiztos 6–0-s sikerrel. A ciprusiak csak az első félidő legvégén tudtak csak vezetést szerezni, a második játékrészben azonban felőrölték a náluk alacsonyabb játékerőt képviselő riválisukat. A selejtezők során az MVFC a Tbilisi State University együttesét búcsúztatta egy simának induló, aztán izgalmassá váló 4–3-as győzelemmel.

Fotó: Mezei-Vill FC

Megint idegenbe kell menni

A Mezei-Villnek ezúttal sem volt szerencséje a sorsoláson, hiszen – ahogy azt Trencsényi János, az együttes másod­edzője is elmondta – a klubnál nagyon szerették volna, hogy hazai pályán játszanak. A már említett tbiliszi találkozóra – a jelenlegi körülmények miatt – majdnem 24 órába került a fiúknak, mire megérkeztek Georgia fővárosába. Ezt a fárasztó utazást szerette volna elkerülni a csapat, de most sem sikerült. Annyiban próbálták kicsit könnyebben elviselhetővé tenni a hosszú túrát, hogy beiktattak egy pihenőt. Csütörtökön délben indult el a társaság Mosonmagyaróvárra, ahol edzettek egyet, és megaludtak. Péntek reggel mentek tovább Bécsbe, ahonnan indult a repülő Nicosiába. A ciprusi fővárosba pénteken délután érkezett megy az együttes.

Jó a hangulat

Fotó: Napló-archív

A találkozó előtt Sergio Mullor Cabrera beszélt a Hajdú-bihari Naplónak. – A klubnak köszönhetően ezúttal kényelmesebben utazhattunk, ami azért volt fontos, hogy minél jobb állapotban érkezzünk meg Nicosiába. A hazai gárdáról nem tudunk sokat, sajnos csak a Fiorentino elleni találkozóját láttuk, de az a nagy tudásbeli különbség miatt túl sokat nem árult el. Sok tapasztalt játékosa van az Omoniának, többük a ciprusi válogatottat erősíti, illetve van két brazil futsalosuk, akik a csapat alapemberei. Mi úgy lehetünk sikeresek, ha a saját játékunkat erőltetjük, és próbáljuk irányítani majd a mérkőzést. Jó a hangulata a társaságnak, azért dolgozunk rengeteget, hogy ilyen összecsapásokon vehessünk részt, és megmutathassuk, hogy mire vagyunk képesek. Alvarito sajnos nem épült fel, de a csapat nélküle is mindent megtesz majd, hiszen be akarunk jutni a legjobb 16 közé – fogalmazott az MVFC vezetőedzője.

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában