Vízilabda

2021.01.11. 15:35

A világligán lehetőséghez jutottak az újoncok is

Vigvári Vendel volt az egyik játékos, aki először mutathatta meg, hogy mire is képes.

Debrecen 20210108 vízilabda világliga európai selejtező Olaszország Magyarország Foto Dömötör Csaba Nemzeti Sport Märcz Tamás

Fotó: Nemzeti Sport-archív

Lezajlott Debrecenben a férfi vízilabda-világliga európai nyolcas döntője. A tornáról az első három helyezett jutott tovább az amerikai nagydöntőbe: Görögország, Montenegró, Olaszország. Magyarország a 6. helyen zárta a küzdelmeket. Az olaszoktól 9–8-ra kaptak ki Märcz Tamásék, a szerbektől 9–7-re, a horvátokat viszont megverték 13–11-re. Az idei világliga abból a szempontból teljesen érdektelen volt, hogy semmilyen kvótát nem adott, így a magyar szövetségi kapitány is inkább arra használta ki a megmérettetést, hogy lehetőséget adjon abszolút újoncoknak. Bemutatkozott Vigvári Vendel az olaszok ellen, a horvátoknak pedig 3 gólt is lőtt a 19 éves fradista.

„Az ember életében sok szempontból nagyon fontosak az első dolgok. Nem tudom kifejezni azt az érzést, mely leírná, hogy mi van a szívemben az első válogatott meccsem és az első válogatott gólom után”

– mondta el Vigvári a Naplónak. Az immáron kétszeres válogatott pólós azt is megemlítette, hogy az a legfőbb célja, hogy minél többször szerepeljen a felnőtt nemzeti együttesben.

Jó hír, hogy akár az idén is nőhet a fiatalok válogatott meccseinek a száma, hiszen olimpiai év van.

FINA-plakett a városnak

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke plakettel díjazta Kósa Lajost, a térség országgyűlési képviselőjét és Papp Lászlót, Debrecen polgármesterét a vízilabda-világliga nyolcas döntőjének megrendezése miatt. A Nemzetközi Úszószövetség kiemelkedően magas színvonalú rendezést említ a levelében. Külön kiemelik, hogy a debreceni szervezők odafigyeltek a koronavírus-járvány miatt hozott összes szabályozásra, és mindennek eleget téve zökkenőmentesen ment végig a három nap.

Palánki István

Végeredmény

  • Görögország
  • Montenegró
  • Olaszország
  • Spanyolország
  • Szerbia
  • MAGYARORSZÁG
  • Horvátország
  • Franciaország
  • Kapcsolódó cikk:

    https://haon.hu/sport/helyi-sport/nagyon-siman-nyerte-gorogorszag-a-debreceni-vilagligadontot-4896091/

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában