női kézilabda Európa-bajnokság

2020.12.12. 11:43

Már a középdöntőben játszanak Tóvizi Petráék

Kezdődnek az igazi izgalmak, a mindent eldöntő csaták, a ki-ki meccsek sokasága.

Budapest 20191118 Kzilabda 2019 nk ni vlogatott edzs Nemzeti Sport Fot Fldi Imre Schatzl Nadine

Fotó: Nemzeti Sport-archív

Megkezdi középdöntős szereplését a magyar női kézilabda-válogatott szombaton 16 órakor. Nincs könnyű helyzetben Danyi Gábor és Elek Gábor együttese, hiszen az első csoportkörből egyetlen pontot sem tudott ,,jóváírni” az együttes. Ez pedig azt jelenti, hogy jelenleg a 2. csoport 5. helyén állnak 0 egységgel. A piros-fehér-zöld együttestől rosszabbul csak a románok teljesítenek ebben a pillanatban a hatosban, akik már egy mérkőzésen túl is vannak a középdöntőben, kikaptak az abszolút az Európa-bajnokság meglepetéscsapatának számító horvátoktól csütörtökön 25–20-ra. A mieink azokkal a németekkel meccselnek szombat délután, akik 2 pontot hoztak magukkal a torna ezen szakaszába, s ők is most kezdik meg a küzdelmeket itt a második etapban. Az első fázisban legyőzték Romániát, ikszeltek Lengyelországgal, s kikaptak az Eb legnagyobb esélyesétől, Norvégiától. A magyarok két vereséggel jutottak el idáig, Hollandiával és Horvátországgal sem tudtak mit kezdeni a lányok, viszont Szerbiát könnyedén legyőzték. A középdöntőben egyébiránt már Norvégia megverte Hollandiát, nagy lépést téve ezzel az elődöntőbe kerülésért.

Mindent összevetve, Tóvizi Petráéknak mindenképpen pontokat kell szerezniük Németország ellen, ha szeretnének életben tartani vérmesebb álmokat. Amennyiben a szélső játékon javítani tudnak Schatzl Nadine-ék, s lesz meccs­ről meccsre egy-egy igazi vezér­egyénisége a gárdának, jól tudjuk, bármire képes lehet a magyar válogatott. Ahogy az összes mérkőzést, így ezt is a Sport 1 csatorna élőben közvetíti.

Palánki István

Borítókép: ha Schatzl Nadine (labdával) a jó edzésmunkáját át tudja menteni a mérkőzésekre is, bármire képesek lehetünk még

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában