kézilabda

2020.12.04. 14:41

Kudor Kitti: a meglepetések Eb-je lehet a mostani

A DVSC Schaeffler másodedzője szerint a legfontosabb, hogy mindenki megússza súlyos sérülés nélkül a kontinenstornát.

Fotó: dvsckezilabda.hu

Csütörtökön négy mérkőzéssel elrajtolt a 14. női kézilabda Európa-bajnokság, melyen a magyar válogatott ma kezdi meg szereplését, 18.15-kor Horvátország ellen lépnek pályára a mieink – emlékeztet a dvsckezilabda.hu. Mint a klubhonlap rámutat, az előzetes tervek szerint a magyar válogatott Norvégiában játszotta volna csoportmeccseit, ám a társrendező ország visszalépése miatt a C-csoport négy csapata, valamint a D-jelű kvartett szereplői végül Dániában, Koldingban kezdik meg a tornát.

„Minden tekintetben emlékezetes torna előtt állunk, nem egyszerű egyik kapitány helyzete sem”

– mondta az oldalnak Kudor Kitti, a DVSC Schaeffler másodedzője. „A játékosok nagyon eltérő állapotban érkeztek mindegyik válogatottba, van, aki végigjátszotta az őszt, más alig lépett pályára, és néhány napja még karanténban volt. Emiatt persze nagyon eltérő a kézilabdázók terhelhetősége, minden eddiginél komolyan szerepe lesz a megfelelő rotációnak, illetve felértékelődik a meccsek közti regeneráció jelentősége. A mi csapatunk előnye lehet, hogy senki sem hiányzik sérülés vagy betegség miatt, ám akad hátráltató tényező is, hiszen a magyar bajnokságból érkezőknek nagyon komoly a meccshiánya, akadnak olyan játékosok – köztük Tóvizi Petra is –, akik az elmúlt két hónapban csak egy tétmeccsen léptek pályára. Ilyen helyzetben szerintem minden meccsen használni fogják a szakmai stábok a benevezettek mindegyikét. Éppen a bizonytalansági tényezők miatt sok meglepő eredményt várok, most valóban bármi megtörténhet, egy-egy meccsen borulhat a papírforma. A színvonal valószínűleg nem lesz olyan, mint amit megszoktunk, de ez természetes. A legfontosabb pedig, hogy minden játékos sérülés nélkül megússza a tornát!” – zárta szavait a szakember, a klub korábbi játékosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában