Női kézilabda Eb

2020.12.14. 11:53

Hibák és bizonytalanság jellemezte a magyar lányok játékát

A meccsen szinte semmit sem sikerült megvalósítania a magyar válogatottnak.

Coach Gabor Elek of Hungary reacts during the EHF EURO 2020 European Women's Handball Main Round - Group II match between Hungary and Germany at Sydbank Arena in Kolding, Denmark, on December 12, 2020. (Photo by Bo Amstrup / Ritzau Scanpix / AFP) / Denmark OUT

Fotó: AFP

A középdöntő első mérkőzése előtt a magyar csapat abban reménykedhetett, hogy a jól ismert németek talán nem tudnak előhúzni semmi váratlant, így pedig le lehet őket győzni. Az már rögtön az elején látszott, hogy a németek nagy lendülettel vetették magukat a küzdelembe, és ezzel az elánnal a magyar csapat nem tudott mit kezdeni. A mieink a 7. percben még 3–2-re vezettek, de mint később kiderült ez volt az utolsó alkalom a találkozó során. Az első játékrészben tanácstalanság látszott a magyar arcokon, a támadások kiszámíthatóak voltak, nagy villanásokból pedig keveset láttunk. A szünetben 11–13-ra mentek a németek.

A második félidőben jó öt perc kellett ahhoz, hogy megszerezzük az első gólunkat, csak fájdalom, ezalatt a németek viszont nem tétlenkedtek. A mérkőzés vége felé közeledve is sajnos kiismerhetőek voltak a magyar akciók, kevés volt a kombináció, és sok volt az eladott passz. A német válogatott meggyőző fölénnyel 25–32 arányban győzte le a magyar lányokat.

Hétfőn este 20 óra 30 perctől a románok ellen lehet javítani, mindenképpen több kell majd a csapattól, a találkozót a Sport 1 közvetíti majd élőben.

Szakértő szemmel

– A németek motiváltabbak és céltudatosabbak voltak. Ezen kívül a támadójátékunkban elég sok pontatlanságot vagy nem kapura irányuló mozgást láttam, amit az ellenfél megérzett, és főként a hosszú átadásainkba beleálltak. Azonban még nagyobb problémát láttam a saját kapunk előtt. A kettes védőknek kifelé meg kellett volna tartaniuk az átlövőket vagy a kapura törő játékosokat. A belső posztokon lévők megtették a támadók felé a lépéseket, de hiányoztak az ütközések, nem állították meg őket. Egy jó csapatot mindig a belső védők stabilitása határoz meg, ez most nálunk nem volt meg. Ennek következtében szabadon folyhatott a játék, és a jó ütemben érkező német lövők rendszeresen eltalálták a kapunkat. Ezek a védekezésbeli pontatlanságok és hiányosságok aztán támadásban is bizonytalanságot szültek. Sajnos a második félidőben azokban a pillanatokban, amikor ott voltunk az ellenfél sarkában, ki lehetett volna egyenlíteni, akkor elhibáztuk az adódó lehetőséget. A románok elleni meccs nem lesz egyszerű, bár hozzáteszem, hogy nagyrészt Buceschin és Neagun múlik a teljesítményük. Ha őket sikerülne megállítanunk, akkor a többiekkel sem lenne gond, de ez egyáltalán nem egyszerű feladat ebben a lelkiállapotban – nyilatkozta a Naplónak Bíró Imre, a DEAC férfi kézilabdacsapatának edzője.

BA

A tények

Női kézilabda Európa-bajnokság, középdöntő, 1. forduló

Magyarország–Németország 25–32 (11–13)

Kolding, zárt kapuk mögött. Vezették: Christiansen, Hansen (dánok)

Magyarország: Bíró B. – Lukács V. 4, KLUJBER 8 (2), Kovacsics, Tóvizi P., SZÖLLŐSI-ZÁCSIK 6, Schatzl Nadine 1. Csere: Szikora (kapus), Tomori, Háfra N. 2, Márton G.,Tóth Eszter 1 (1), Helembai F. 3. Szövetségi kapitányok: Danyi Gábor, Elek Gábor

Németország: ECKERLE – Zapf 2, SMITS 4, Behnke 3, Naidzinavicius, BÖLK 5, Lauenroth 4. Csere: Roch (kapus), Maidhof 2, Berger 2, Schulze 3, Großmann 1, Grijseels 3, Minevskaja 3 (2). Szövetségi kapitány: Henk Groner

Kiállítások: 2, ill. 6 perc

Hétméteresek: 5/3, ill. 4/2

Borítókép: Elek Gáboréknak nem sok örömük akadt a németek elleni találkozó során

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/megsem-csereltek-le-tovizi-petrat-a-magyar-valogatottban-4834627/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában