Vívás

2020.12.07. 13:24

A felnőtt mezőnyben is helytállnak a debreceni kardozók

Bivalyerős mezőny gyűlt össze a hétvégén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a felnőtt kardvívók Magyar Kupájának 2. fordulójában.

Fotó: Interfencing DSC

Többek között kardot rántott a kétszeres olimpiai bajnok, emellett világ- és Európa-bajnok Szilágyi Áron és a sérülésből visszatérő egyéni világbajnok, Szatmári András is. A viadalon az Interfencing DSC kizárólag utánpótlás korú vívói is részt vettek – tájékoztatott a debreceni sportegyesület.

Szombaton a férfiak egyéni küzdelmével vette kezdetét a verseny. Az Interfencing 15 éves tehetsége, Sápi Vince pedig közel állt egy óriási bravúrhoz. A csoportkörben Szilágyi Áronnal került össze Sápi. Szilágyi könnyed győzelemre számíthatott, ám Vince a végletekig megkeserítette a bajnok dolgát, aki végül csak egyetlen tussal, 5-4-re tudta felülmúlni a debreceni fiút. De nem ő volt az egyetlen, aki nagyot vívott a csoportkörben. Klubtársa, K. Szabó Mátyás nemcsak közel volt, hanem be is gyűjtött egy értékes skalpot: 5-2-re diadalmaskodott az ifjúsági olimpiai bajnok Rabb Krisztián felett.

Az egyenes kiesés egyelőre nagy falatnak ígérkezett az ifjoncok számára, Sápi a 24., K. Szabó a 30., Bányay Marcell a 34. helyen végzett.

Fotó: Interfencing DSC

A nőknél akadtak hiányzók a debreceni egyesület junior világbajnoka, Battai Sugár és a BVSC-s Pusztai Liza személyében. De Sugi távollétében sem maradtak eredmény nélkül, ugyanis az Interfencing Debrecen junior korú versenyzője, Simon Petronella bizonyult a legjobb vidéki kardvívónőnek előkelő 14. helyezésével, miután a későbbi győztes klasszistól, Márton Annától vereséget szenvedett.

A vasárnapi csapatversenyeken az Interfencing férfi csapata 7., a lányok (Fekete Ágnes, Simon Petronella, Tóth Liliána, Wladimír Véda) 4. helyen végeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában