labdarúgó megye i.

2020.11.06. 20:00

Ha bírni fogják, jó eredmény is kisülhet belőle

Daróczi Péter vezetőedző szerint döntő lehet, milyen lábbal kelnek fel aznap játékosai.

20200912 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló DASE - HAJDÚNÁNÁS FK megyei I. labdarúgó mérkőzés.

Fotó: Kiss Annamarie

A listavezető Hajdúszoboszlót fogadja a Hajdúnánás a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 13. fordulójában szombaton 13 óra 30 perctől. A vendégek eddigi 12 bajnokijukat egy döntetlen kivételével mind megnyerték, a hazaiak 5-5 győzelme és veresége, illetve egy döntetlenje a nyolcadik helyet éri a tabellán.

„Több okból kifolyólag évente új csapatot kell építeni Nánáson, nem volt ez másképp a nyáron sem”

– tekintett vissza a szezon előtti eseményekre Daróczi Péter, a Hajdúnánás edzője. –Sok érkezőnk volt, köztük egy erős böszörményi mag, akik emberileg, és szakmailag is jól beilleszkedtek. Azt gondolom, hogy a gárdának reálisan az első hat helyezésének valamelyikét kell elérnie, amire a keret alkalmas is. Én a támadójáték híve vagyok, mert amúgy is azt vallom, hogy ezen a szinten a felnőtt labdarúgásnak arról kell szólnia, hogy a játékosok és a nézők is érezzék jól magukat. A csapatomtól azt várom el, hogy jó közösséget alkosson, valamint minden meccsen a maximumot hozza ki magából – ecsetelte a Hajdú-bihari Naplónak a szakember.

A Berettyóújfaluból elszármazott edző 15 évvel ezelőtt az utánpótlásban kezdett Nánáson, 7-8 esztendeje pedig kisebb megszakításokkal a felnőtt csapatnál dolgozik. Mint mondja, büszke arra, hogy az elmúlt időszakban sikerült egy olyan fiatal, más szemléletű edzői garnitúrát összeállítani, akiknek ugyanaz az irányelve, és a célja: minél több fiatal játékost kinevelni a felnőtt együttes számára.

– Szerencsére nálunk kiváló a csapatmorál, a heti két edzés látogatottsága 90 százalék körül van, ami a jövőképet nézve igen pozitív. Ám sajnos az is jellemző ránk, hogy az utóbbi időben nem tudunk kétszer ugyanabban a felállásban kiállni egyrészt munkahelyi elfoglaltságok miatt, másrészt mivel nálunk sok a – főleg utánpótlásban dolgozó – játékos-edző, ők gyakran nem tudják összeegyeztetni a hétvégi bajnokikat a mi meccseinkkel. Ehhez jön most ez a vírushelyzet, így mindig akad kérdőjel a hétvégi kezdőcsapattal kapcsolatban – ismertette Daróczi.

A hét egyik rangadójának (a másik vitán felül a Monostorpályi–Sárrétudvari) nagy kérdése, hogy a hazaiak melyik arcukat mutatják majd. Amennyiben a szebbiket, komoly ellenállással találhatja magát szembe a fürdővárosi együttes. A nánási szakvezető amondó, csapata a mérleg nyelvének számít az osztályban, hiszen bárkit meg tud verni, de ugyanúgy ki is tud kapni mindenkitől. A teljesítményük nagyban függ attól éppen milyen lábbal keltek fel aznap a játékosok, ha 7-8 futballistának jó napja van akkor bárkinek nehéz ellenük, de ha nem, akkor a sereghajtó is elkaphatja az együttest.

– Nagyon várjuk a mérkőzést, majdhogynem a legerősebb összeállításban tudunk pályára lépni. Aztán, hogy ez mire lehet elég? A katlanunkban egész jó eredményeket tudunk produkálni, a pályánk sok játékost viccelt már meg. De most egy kiváló Hajdúszoboszló érkezik hozzánk, akik nem véletlenül vezetik a bajnokságot, nagyon egységesek és szervezettek, de megpróbáljuk megnehezíteni a dolgukat – ígérte Daróczi Péter.

MSZ

A Hajdúnánás trénerre is vállalkozott rá, hogy megtippelje a Haon olvasóinak a forduló mérkőzéseinek kimenetelét:

Derecske–Hajdúhadház 5–1

Mindkét szakvezetővel remek a kapcsolatom. A Derecske fegyelmezett, masszív csapat ahol sok jó játékos van. Jelenleg ennyivel jobbak a hazaiak.

Hajdúsámson–BUSE 1–3

A Berettyóújfalu egy minden hájjal megkent együttes, amelynek fekszik a jó pálya, ráadásul jó szériában vannak.

Monostorpályi–Sárrétudvari 2–2

Nemrég találkoztunk mindkét gárdával, bombaerős kerettel rendelkeznek. A hazai pálya mindenképp a Monostorpályi mellett szól, de mégis úgy érzem döntetlen lesz a vége.

Hajdúnánás–Hajdúszoboszló 2–1

Nagyon nehéz meccs vár ránk, de ha fizikálisan bírni fogjuk, és koncentráltak leszünk, jó eredményt érhetünk el.

Hajdúböszörmény–Püspökladány 1–3

A böszörményi játékosaim miatt nem kommentálnám a találkozót.

Vámospércs–Balmazújváros 2–1

A Vámospércs sötét ló, a balmazi fiatalokat érheti meglepetés idegenben amennyiben nem készülnek fel a hazaiak játékából.

Nyíradony–DEAC II. 0–1

Két hasonló tudású gárda játszik majd egymással. A DEAC jobb annál, mint az eredményei mutatják.

DASE–Kaba 2–0

Megsüvegelendő, hogy a kabaiak milyen messzire jutottak a kupában, de szerintem a DASE otthon fogja tartani a három pontot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában