debreceni dobogósok

2020.10.26. 19:44

Versenytánc: éremesővel tértek haza a kengurusok

Tavasszal minden versenyt eltöröltek a vírushelyzet miatt, most végre megmérettethettek.

Fotó: Kenguru Tánc-sport Egyesület

Nehezen indult az akrobatikus rokisok számára az idei esztendő, a koronavírus veszélyhelyzet miatt ugyanis tavasszal minden versenyt töröltek hazai, valamint nemzetközi viszonylatban egyaránt. A sportolók éppen ezért nagyon várták az őszi szezont, reménykedve abban, újra megmérettethetnek – írta Szarvas Ferenc, a debreceni Kenguru Tánc-sport Egyesület vezetőedzője a Naplóhoz eljuttatott közleményében. Az edzések töretlenül zajlottak a háttérben, a kengurusokat azonban mindvégig a versenyszellem vezényelte. Sok kihagyás után most Budapesten tartottak országos megmérettetést, ahol 25 egyesület 300 versenyzője indult a járványhelyzet óvintézkedéseit betartva.

Dobogós helyen állhattak

A versenyen két kengurus páros indult: Kállai Kristóf és Kelemen Kitti Children kategóriában indulhatott, és 3. helyen végeztek, Lénárt János és Ács Vivien pedig a felnőtt Couple Dance kategóriában a 2. helyet szerezte meg. A lányformációs kategóriában egy csapat képviselte a Kengurut, a Toxic, ők dobogó 3. fokára állhattak. Az eredményre méltán büszke a csoport, hiszen több, korábban világversenyen is szereplő ellenféllel szemben küzdöttek a helyezésért.

Az egyesület vezetőedzője arról is tájékoztatott, hogy november 14-re beadtak egy területiverseny-rendezési kérelmet, melynek helye a debreceni Hódos Imre Sportcsarnok. Addig még lesz egy országos verseny is, amin remélhetőleg több kengurus indul.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában