ökölvívás

2020.10.30. 07:52

Teljes DVSC-siker az országos utánpótlás-bokszbajnokságon

Bár az ország minden részéről jöttek ökölvívók a debreceni sporteseményre, a hazai klub tarolt a juniorok és az ifik között is.

Fotó: dvscboxing.hu

A 2020-as évben a koronavírus-járvány óta az első jelentős országos utánpótlásversenyt rendezték Debrecenben október 19-22. között a Gizella utcai sportcsarnokban, a bokszolóknál – írja a DVSC Boxing. A junior és ifjúsági korú ökölvívókat összevonták, ráadásul lányok és fiúk is a szorítóba léptek, így tartalmas négy napot tud maga mögött a mezőny. A DVSC kiemelkedő eredményekkel rukkolt elő, hiszen 10 elindult bunyósa 5 aranyérmet, 1 ezüstöt és 3 bronzot szerzett. Emellett a DVSC lett a fiúknál a legeredményesebb egyesület mindkét korosztályban. A Berettyóújfalui ÖSZSE is gazdagabb lett egy ezüstéremmel, a 60 kg-os juniorok között indult Zámbó Viola révén (edző: Nagy Károly), ráadásul hivatalosan a 2017-en elhunyt edzőjük, Nemes József neve alatt futott a torna, tisztelegve a kiváló szakember előtt.

Álló sor balról: Szabó Ildikó DVSC klubmenedzser, Komjáthi András, Komjáthi Norbert, Szabó Titusz Sándor edző, Siroki Róbert, id. Bernáth László edző, Jónás Szabolcs, Lakatos Dávid, Lakatos Kevin, Szabó Sándor DVSC elnök
Térdelő sor balról: Bernáth Imre, Zsigó Csaba, ifj. Bernáth László
Fotó: dvscboxing.hu

Ami a DVSC-t illeti (akinél nem írjuk zárójelben, annak Szabó Titusz Sándor és id. Bernáth László a felkészítő trénere), több olyan teljesítményt is felmutatott a klub, amely a kellemes meglepetés kategóriájába tartozott, hiszen két öklözője is úgy szerzett aranyérmet, hogy esélyesebb, válogatott riválist győzött le. Egyikük Zsigó Csaba (46 kg junior) volt, aki már az előcsatározások során is meglepte nemcsak az érte szorítókat, de aktuális ellenfelét is. A legharcosabb hazai versenyző díjat is elnyerő fiatal sportoló nagyon sokat fejlődve az elmúlt évben ért fel a csúcsra, amit riválisai is elismertek, annyira egyértelmű győzelmeket aratott. A másik nagyot teljesítő DVSC-s Bernáth László volt (52 kg ifi). Ő ugyancsak esélyesebb ellenfelet múlt felül a döntőben agilis, összeszedett bunyóval.

Fotó: dvscboxing.hu

Bernáth Imre (48 kg junior) is a dobogó tetejére állhatott, ő egy menetet sem töltött a ringben a döntő során, elképesztő rohamaival és kombinációival gyors kapitulálásra kényszerítette ellenfelét. Komjáthi András (81 kg ifi, edzője Salánki László) az egész tornán nagyon harcos volt, ami a fináléban taktikussággal is párosult, így bár hatalmas csata kerekedett ki belőle, megosztott pontozással megnyerte azt, így aranyérmes lett ő is. Nem kellett meccset vívnia az elsőségért viszont Lakatos Kevinnek (80 kg junior), aki ellen nem tudott kiállni hajdúsámsoni ellenfele, Balogh István (beteget jelentett). Ezzel együtt a DVSC titánja megérdemelten szerzett bajnoki címet, hiszen amikor kesztyűt húz a versenyein, az ellenfelek szinte sose érik meg a második menetet vele szemben, ahogy most sem, például az elődöntőben.

A DVSC-ben döntőt veszített, ám addig remekül teljesített, s a fináléban is a gyengébb kezdés után feljött Lakatos Dávid (50 kg junior), vagyis értékes ezüstérmet szerzett. Bronzérmes lett a nagyot küzdő Komjáthi Norbert, illetve Siroki Róbert és Rézműves Norbert is.

A tornán a Magyar Ökölvívó Szakszövetség részéről többek között Bajkai István elnök, valamint Kassai László, Pajna Zoltán és Szabó Sándor elnökségi tag, Szabó Ildikó, a DVSC klubmenedzsere, valamint Gedó György olimpiai bajnok, Váradi János olimpiai bronzérmes ökölvívó, illetve Bertók Róbert szövetségi kapitány is részt vett, díjat adott át. Akárcsak Debrecen városa részéről Barcsa Lajos alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában