autósport

2020.10.12. 13:04

Keszthelyi Vivien: Mick Schumacher készen áll az F1-re

A fiatal versenyző úgy véli, a Schumacher név örökké élni fog az autósportban.

Keszthelyi Vivien | Fotó: Bors-archív

Fotó: Czerkl Gábor

Ahogy arra a Bors cikke is rámutat, minden a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiáról, Mickről szólt a hétvégi Forma-1-es Eifel Nagydíj előtti napokban, de a fiatal versenyző debütálása végül a kedvezőtlen időjárás miatt meghiúsult, nem tudott kifutni a pályára az első szabadedzésen az Alfa Romeo színeiben, és erre a versenyhétvége későbbi szakaszában sem volt már lehetősége.

Mick Schumacher | Fotó AFP / Ferrari

Az viszont biztosnak tűnik, hogy jövőre egy teljes szezont teljesít majd a Ferrari fiókcsapatában.

„Az autósportban a Schumacher név örökké élni fog. Bármi is történik, minden rajongó tudatában az él majd, hogy Michael a valaha volt legjobb pilóta”

– mondta a Borsnak a debreceni születésű Keszthelyi Vivien autóversenyző, akinek párja Ralf Schumacher fia, David, azaz Mick unokatestvére. – Úgy érzem, Mick készen áll az F1-re, de igazán nagy eredményeket akkor várhatunk tőle, ha a Ferrari pilótája lesz – tette hozzá.

Keszthelyi Vivien | Fotó: Bors-archív

– Nem lesz még egy olyan versenyző, mint Michael! – reagált Vivien arra a felvetésre, hogy a fiatal pilótát akaratlanul is a legendás apukával hasonlítják majd össze. – Ettől függetlenül a képességei alapján Micknek és Davidnek is megvan az esélye, hogy remek sikereket érjenek el az F1-ben – fogalmazott a 19 éves tehetség, aki hozzátette: nagy a rivalizálás a két kis Schumi között.

– A pályán le akarják győzni egymást. Családon belül viszont nagy a harmónia. Davidet motiválja, hogy ő is felkerüljön a csúcskategóriába, és Mick ellen versenyezzen. Biztos vagyok benne, hamarosan két Schumachert láthatunk a Forma–1-ben, véli Keszthelyi Vivien,. aki kiemelte:

neki is az a nagy álma, hogy nőként indulhasson az F1-ben, és párja, valamint a legenda fia ellen versenyezhessen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában