Helyi sport

2020.09.15. 07:56

Új sportággal ismerkedhetünk meg a Nagyerdőn

A stadion környékén disc golf versenyt szervez a Debreceni Frizbi Sportegyesület.

Fotó: Debreceni Frizbi SE / Bartha Zoltán

A hétvége folyamán a disc golf frizbi sportággal ismerkedhetnek meg a Nagyerdőre kilátogató érdeklődők, ugyanis szeptember 19-én és 20-án délelőtt a Nagyerdei Stadiont körülvevő füves, ligetes erdőrészen zajlik majd a Debrecen Disc Golf Open – tájékoztatta portálunkat a Debreceni Frizbi Sportegyesület.

– Egyesületünk tavaly év végén kezdett el komolyabban foglalkozni a disc golf sportággal – árulta el Tóth Péter, a sportegyesület disc golf szakágának vezetője. – Tavasszal a Vekeri-tó környékén, nyáron a Hármashegyalján rendeztünk versenyt, most pedig szeretnénk minél közelebb hozni a játékot a debreceniekhez. Az érdeklődők szombaton és vasárnap 8 és 11 óra között találkozhatnak a disc golfozókkal. A verseny helyszíne, azaz a Nagyerdei Stadion környéke nem lesz lezárva ebben az időszakban, hiszen a célunk épp az, hogy a járókelők figyelmét felhívjuk a sportágra. A területen kihelyezett tájékoztató táblák jelzik majd a célként szolgáló kosarak helyét és a kiindulási pontokat, illetve a rendezvény önkénteseitől lehet tájékoztatást kérni a történésekről és a sportágról – részletezte.

A pálya terve | Forrás: Debreceni Frizbi SE

A disc golf sok szempontból hasonlít a hagyományos, ütőkkel és labdával játszott golfhoz. A játék célja az, hogy a játékosok minél kevesebb frizbidobással eltaláljanak egy célpontot. A dobásokat egy meghatározott kezdőponttól (tee) kezdik el, és mindig pontosan onnan folytatják, ahol a frizbi megállt, egészen addig, ameddig el nem találják a speciális célpontot, egy láncos kosarat (basket). Az a játékos nyer, akinek a legkevesebb dobásra volt szüksége ahhoz, hogy a pályán levő célokat eltalálja.

További információk elérhetők az egyesület honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában