szabadon száll

2020.09.01. 22:07

Tovább szárnyalnak a debreceni frizbisek

Továbbra is debreceniek vezetnek a Budapest Ultimate Bajnokság amatőr kategóriájában.

Fotó: Debreceni Frizbi Sportegyesület

A nyár utolsó napján zajlott a Budapest Ultimate Bajnokság (rövidített nevén BUB) második fordulója Pomázon – számolt be a Debreceni Frizbi Sportegyesület. Az első fordulóban kiválóan szereplő debreceni csapatok ezúttal is kitettek magukért, sőt egy újabb cívisvárosi alakulat csatlakozott a versenysorozathoz. Az amatőr kategóriában listavezető Fribizlik a második fordulón is veretlen maradt. Az ugyancsak amatőr YeahTeam újoncként szerepelt a versenyen, és bár mérkőzést nem sikerült nyernie, a játékosai rengeteget fejlődtek a tornán. A profi divízióban indult FreeBeesnek ezúttal kevesebb szerzett ponttal kellett beérnie, mint az eső fordulón, de a küzdelem továbbra is nyílt, tehát ebben a kategóriában is lesz miért szorítanunk a harmadik, egyben záró fordulón.

Almási Dávid a Debreceni Frizbi Sportegyesület alelnöke arról számolt be, hogy hogyan is kerültek debreceni csapatok a budapesti bajnokságra.

Fotó: Debreceni Frizbi Sportegyesület

„Egyesületünk évek óta indít csapatot az országos versennyé fejlődött BUB-on. Ez a verseny most különösen felértékelődött, hiszen a járványhelyzet miatt külföldi tornákon idén nem nagyon tudtunk részt venni, és a hazai megmérettetések száma is lecsökkent.

Közben igyekszünk felkarolni minden olyan kezdeményezést, amely a frizbi helyi népszerűsítését és utánpótlásbázisának bővítését elősegíti. Épp ezért döntöttünk úgy az év első felében, hogy támogatást nyújtunk a debreceni egyetemistákból álló kis baráti közösségnek, hogy szabadidejükben a frizbivel foglalkozhassanak és versenyezhessenek. Edzéseszközöket biztosítottunk számukra, ösztönöztük őket, hogy vegyenek részt a BUB amatőr kategóriájában, segítségükre voltunk az utazásszervezésben, és mezekkel láttuk el a csapatot. Időközben egy külföldi hallgatókból álló kis közösség is látkörünkbe került, és nekik is felkínáltuk az egyesület támogatását, így a második fordulóra már egész kis debreceni kontingens érkezett. Reméljük, a verseny záró fordulóján is ilyen szép számmal lesz jelen Debrecen.

Ha a víruskorlátozások engedik, akkor szeptember-október során megint megrendezzük a Debreceni Diák Ultimate Bajnokságot, ami helyi versenyzési lehetőséget is biztosít majd városunk ifjú frizbiseinek.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában