czeglédi zsolt sikere

2020.09.09. 16:09

Spontán pillanat lett az év egyik legjobb sportfotója

A Hajdú-bihari Napló korábbi fotóriportere átvehette a még 2020 elején megítélt díjat.

Fotó: 38.sajto-foto.hu / MTI / Czeglédi Zsolt

Harmadik helyezést ért el a debreceni Czeglédi Zsolt Csodálkozó szem című fotója Sport egyedi kategóriában a 38. Magyar Sajtófotó Pályázaton. A MTI/MTVA fotóriporterének felvétele a Forma–1-es Magyar Nagydíj első szabadedzésén Daniel Ricciardóról, a Renault ausztrál versenyzőjéről készült Mogyoródon, a Hungaroringen.

Fotó: 38.sajto-foto.hu / MTI / Czeglédi Zsolt

A nyílt pályázatra amatőr és hivatásos fotográfusok egyaránt beküldhették képeiket. A zsűri ezúttal 267 alkotó 2488 munkáját értékelte, a beérkezett képek száma összesen 6079 volt. A nyertesek nevét a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Fotóriporterek Szakosztálya Budapesten, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban hirdette ki még január 27-én, de az elismeréseket most kedden adták át a díjazottaknak.

Fotó: Czeglédi Zsolt-archív

– Most nyílt meg a képekből készült kiállítás, ebből az alkalomból vehettük át a díjakat – válaszolta a Hajdú-bihari Naplónak a lapunknál 1996-tól 2011-ig fotóriporterként dolgozó Czeglédi Zsolt. – A tavalyi Magyar Nagydíj első szabadedzésén készült a fotó egy spontán pillanatban. A boxutcában ült egykedvűen az autójában Ricciardo, amikor valami felvillanhatott a monitorján, amitől talán egy másodpercre kikerekedett a szeme. Nem tudom, mit láthatott, de pont jókor voltam jó helyen. A pilóták a bokszutcában a kocsiban az adatok és a telemetria áttekintésén kívül az égvilágon semmit nem csinálnak általában, így a helyszínen visszanézve már láttam, hogy ez egy vagány fotó lett. Miután megjelent a kép, átvette az EPA (Európai Sajtófotó Ügynökség) is, és szerepeltette a nap legjobb fotói között. Ezután fordult meg a fejemben, hogy talán egy sajtófotó-pályázaton is megállná a helyét – mondta el az elismert fotós.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában