Fradi vagy Celtic? Celtic vagy Fradi?

2020.08.26. 12:40

Dávid és Góliát harca zöld-fehér színekben

Skóciában vendégszerepel a Ferencváros a Bajnokok Ligája következő selejtezőjében.

20200819 MN Budapest Ferencváros FTC Fradi_Djurgarden BL selejtező labdarúgás Magyar Nemzet fotó:Mirkó István

Fotó: Magyar Nemzet-archív

A Djurgården elenni győzelmét követően igazi top klubot kapott ellenfeléül az FTC labdarúgócsapata a nemzetközi kupában. A Fradi a skót rekordbajnok Celtic ellen lép majd pályára a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójában. Szerhij Rebrov gárdájának nem lesz könnyű dolga, ám a győzelem megszerzése nem lehetetlen feladat, hiszen a tavalyi kiírás harmadik fordulójában a kolozsvári CFR Clujnak is sikerült kiejtenie a glasgow-i alakulatot. A Celtic az előző szezonját utcahosszal nyerte meg a városi rivális Rangers előtt, ráadásul messze a legtöbb gólt szerezve, nyolcvankilenc találattal zárták a bajnoki idényt.

Nagy nevek ellen

A Transfermarkt adatai szerint a Celtic játékosainak értéke csaknem 92, míg a Ferencváros futballistáinak összértéke 24 millió euró. A hazai csapat fiatal csatára, Odsonne Edouard futószalagon szállítja a gólokat, mióta a Paris Saint-Germaintől 2017-ben – előbb kölcsön, majd végleg – átszerződött, így fel van adva a lecke a Ferencváros védőinek. A franciáért ráadásul jó szerepléséből adódóan a fél futballvilág bejelentkezett, mintegy 10 millió eurós vételára így a sokszorosára nőhet, amennyiben a nemzetközi kupákban is bizonyít a támadó. A Celtic támogatásáról biztosítva a góllövőt kölcsönvette a norvég mindenes, Premier League-tapasztalattal rendelkező Mohamed Elyounoussit a Southamptontól, illetve megvásárolta a West Ham svájci-albán csatárát, Albain Ajetit is, így igazi orrnehéz csapatként bizonyosan nem a védekezésre fektetnek majd hangsúlyt.

Tokmac lehet a nyerő ember

Rebrov legnagyobb fegyvere a szintén remek formában lévő Tokmac lehet, aki a Djurgården ellen duplázni tudott, és Bogdán Ádám skót futballból származó tapasztalata is jól jöhet a felkészülés során. Az összecsapást szerdán este 20.45-kor rendezik, amelyet az M4 Sport élőben közvetít.

Péter Szabolcs

Borítókép: Tokmac Nguen jó formájára Skóciában is szükség lesz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában