harmadik forduló

2020.07.06. 20:05

Ismét Hajdúböszörménybe érkezett a strandröplabda

A nemzetközi mezőnyben is remekeltek az eötvösös röplabdázók.

Fotó: Kuczora Szilvia-archív

Múlt hétvégén lezajlott a Tikkadt Szöcske Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság idei harmadik fordulója. A párosok ismét a hajdúböszörményi strandon mérték össze a tudásukat. A pénteki nagy mennyiségű eső után a szervezőknek megfeszített munkával sikerült a pályákat olyan állapotba hozni, hogy szombaton délelőtt elkezdődhetett a verseny. Mind a hölgyeknél, mind a férfiaknál indultak külföldi párosok is, a 2004-ben és azután születetteknek rendezett kategóriában pedig valóban nemzetközi lett a mezőny. Ez a díjkiosztásnál is érzékelhető volt, hiszen az aranyérmeket az aradi Botescu Julia és Peia Gabriella, az ezüstérmeket a nagyváradi Condore Antonia és Karácsonyi Anett, a bronzérmeket pedig a debreceni Eötvös DSE játékosai Fehér Zsófia, Szanics Anikó vehették át.

Fotó: Kuczora Szilvia-archív

A felnőtt hölgyeknél érdekesen alakultak az eredmények, végül a döntőben az eötvösös Béni Kitti és Tóth Kinga diadalmaskodtak az LPS Bihorul Oradea játékosai, Bikfalvi Alexandra és Simu Andreea ellen. A férfiaknál Bakos Zsolt és Surányi István szerezték meg a győzelmet a Pilka Gábor, Puskás Kristóf és a nagyváradi Budai Cristian, Popa Cristian duó előtt. Vasárnap a vegyes párosok versenynapján már a csoportmérkőzések során nagyon szoros eredmények születtek. Az előző két fordulóban ezüstérmet szerző Nagy-Szabó Kármen és Nagy Márton először nyert az idén. A második helyért járó érmeket Tóth Kinga és Tóth Dániel, a bronzérmeket pedig Béni Kitti és Fazekas Balázs vehették át a strandfürdő vezetőjétől Bertalan Pétertől.

Tóth Kinga, az Eötvös DSE röpise két éremmel – egy-egy arany és ezüst – gazdagodott a hétvégén, pedig a vegyes párosra nem is készült külön. A strandröplabdával 2014 óta foglalkozó sportoló az évek alatt megszokta, hogy két teremidény között nyáron a homokban püföli a labdát.

Fotó: Kuczora Szilvia-archív

– Kittivel három éve vagyunk csapattársak teremröpiben, és megbeszéltük, hogy a starndöplabda-bajnokságban együtt indulunk ahol ez lehetséges – elevenítette fel Tóth a Hajdú-bihari Naplónak. – A hétköznapokban Nyíregyházán gyakorlunk a városi stadion melletti homokos pályán, heti 3-4 alkalommal 4-5 órát is edzünk. Számítottunk rá, hogy jók leszünk, bár Kitti előzetesen a csoportunkba sorolt Fehérvári Vivi, Korompay Zsuzsi duótól tartott valamennyire, mert korábban egy másik párral már kikapott tőlük. A csoportmeccseken alulmaradtunk velük szemben, mely után eléggé felspannoltam magam, ami szerencsére átragadt Kittire is. Mivel második helyezettként továbbjutottunk, a keresztjátékban a másik csoport győztesével, a Jenei Kinga, Hajdu Anna alkotta tandemmel néztünk farkasszemet már a döntőért. Szerencsére jól ment a játék és bejutottunk a fináléba, ahol megbeszéltük, hogy két szettes legyen az aranymeccs, döntetlen esetén pedig a pontarány számítson. A nyitó szettben jól pörögtünk amelynek köszönhetően nyolc pontra nyertünk, a másodikban pedig ahogy elértük a kilenc pontot bebiztosítva a győzelmünket kissé kiengedtünk és attól kezdve már csak örömjáték folyt a pályán – ismertette Tóth, aki vasárnap vegyespárosban is eljutott a fináléig. – Én sokáig egyáltalán nem játszottam vegyes párost, mert nem érdekelt a mix. Aztán Danival a tavalyi utolsó fordulóban Hajdúnánáson beneveztünk, és mindenféle gyakorlás nélkül is elég jól ment, így megbeszéltük, hogy ebben az évben többször is elindulunk. A harmadik fordulóban sikerült úgy egyeztetni a dolgokat, hogy nevezhettünk és egyből egy második hely jött ki belőle, aminek mindketten örültünk – mondta el Tóth Kinga.

MSZ

Az eredmények, képek és a versennyel kapcsolatos más információk megtalálhatók a Szövetség honlapján és a Facebookon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában