Salakmotor

2020.07.22. 15:00

A bokatörés után már előretekint Magosi Norbert

A négyszeres bajnok túl van a műtéten, és pár hét múlva már terhelné a lábát.

Fotó: Facebook / SpeedWolf Debrecen

Külső és belső bokatörést szenvedett múlt szombaton Magosi Norbert, a SpeedWolf Debrecen vaspapucsosa, miután az első futamban ütközött a lengyel Wojdylóval, majd földre kerülve még az ukrán Levisin motorja is eltalálta a lábát.

Vitte magával

„Az okozta a problémát, hogy a fiatalok túlvállalták magukat”

– emlékezett vissza az esetre a négyszeres magyar bajnok a Hajdú-bihari Naplónak. – A lengyel srác például légtornászként fordult a motoron, ha tudok lengyelül, elmondtam volna neki, hogy ez a stílus nagyon jó, nagyon szép egy fényképre, csak éppen gyors nem lesz tőle az ember. Ha a srácnak benne lett volna a lábtartóban a lába, akkor a hibája után valószínűleg csak elsodródik, és nem ránt magával, de mivel csüngött a vason, nem bírta megtartani, így vitt engem is. De nem is az eséssel volt a baj, mert azt amennyire tudtam, kivédtem, hanem az utánunk jövő ukrán srác átment a lábamon akkora erővel, hogy a földön ülve is megforgatott – elevenítette fel Magosi.

Levisin motorja a bokája fölött kapta el a magyar pilóta lábát, és pillanatok alatt kialakult egy teniszlabdányi vérömleny, amelyet a gyorsan megérkezett segítség kezelésbe vett. Ahogy kezdett csillapodni a duzzanat, az adrenalintól hajtott Magosi folytatni akarta volna a versenyzést, de nem tudta terhelni a bal lábát, így besántikált a mentőbe.

Altatással

„Megint a bal lábamat kellett rendbe rakni, már ötödjére nyitották fel, bezzeg a jobb, az patika minőségű”

– sóhajtott a salakszóró. – Hétfőn bementem Szegedre a kórházba, hogy nézzenek rá a bokámra, a doki pedig azt mondta, hogy bár nincs elmozdulva, nagy a hézag, és meg kell műteni. Mondtam neki, hogy még hazamennék becsukni az ablakot, de nem engedtek ki az intézményből, vittek a kés alá. Felfektettek vagy négy órára egy ágyra, hogy pihent legyek, hát nem éppen azok voltak életem leggyorsabban elröppenő percei. Első körben érzéstelenítés mellett akarták elvégezni a beavatkozást, de az nem igazán hatott, így végül az altatás mellett döntöttek. A műtét másfél órás volt nagyjából, este fél kilenckor ébredtem fel. Kedden kivették belőlem a csövet, abban bízom, hogy szerdán vagy csütörtökön hazaengednek. A műtét után infúzión keresztül kaptam a fájdalomcsillapítót, mert egy tízes skálán nyolcas fájdalmaim voltak, de már kiszedték belőlem a csövet, ezért gyógyszert szedtem be, és jelenleg nem érzek fájdalmat, és ahogy látom, kezd a duzzanat is leszívódni. A lényeg, hogy meg van csinálva a lábam, most már a gyors gyógyulásra összpontosítok.

„Egy-két hét múlva már szeretném terhelni a lábam, augusztusban ott leszek Debrecenben, és remélem, hogy nyeregbe is pattanhatok”

– mondta el Magosi.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában