kutyajó délután

2020.06.05. 14:52

Sétával és adománnyal segítették a négylábúakat a Loki lányai

Állatmenhelyet látogattak meg a női kézilabda csapat játékosai.

Fotó: DVSC

Az Együtt az Állatokért Állatvédő Közhasznú Egyesület debreceni menhelyét látogatta meg a DVSC Schaeffler csapata. A lányok nemcsak a kenneleket járhatták körbe, de sétára is vihettek egy-egy gazdira váró kutyát. A felejthetetlen élményről a csapat beállója, Bordás Réka beszélt a Naplónak.

Nagy állatbarát

Réka családjában nagy hagyománya van a kisállattartásnak. – Van egy törpenyulam, a családomnak pedig egy papagája és egy macskája, és mindenképpen szeretném, ha egy kiskutya is csatlakozna hozzánk a jövőben. Ebben az elhatározásomban csak megerősített a menhelyen tett látogatás. Az egész csapat nevében mondhatom, hogy nagyon jól éreztük magunkat az eseményen. A sétáltatás mellett – adományként – tápot is vittünk a kis kedvenceknek, ezzel is segítve a helyzetükön. Fontos kiemelni, hogy a menhelyen nagyszerű körülmények között élhetnek az állatok, többen szerencsére már gazdira is találtak – tette hozzá a kézilabdázó.

Mindenkinek lett kedvence

A fiatal lány a sétáltatás körülményeiről is osztott meg információkat. – Az általam sétáltatott kutyus, Jeremiás egy igazi virgonc az elmondások alapján, aki igényli a törődést és a mozgást. Szabó Panna kutyája, Alfi már más típus, vele ötven méterenként meg kellett állni, mert lefeküdt a földre, és csak nagy simogatások árán volt hajlandó folytatni a sétát. Ha ki kellene emelnem valakit közülünk, azt hiszem, Tóvízi Petra élvezte leginkább a látogatást. Csodálkoznék, ha nem fogadna örökbe egy menhelyi állatot a későbbiekben, minden cica és kutya tetszett neki. Összességében egy remek kezdeményezésnek tartom az önkéntes kutyasétáltatást, a lányokkal meg is beszéltük, hogy rendszeresen kilátogatunk majd az egyesülethez – emelte ki Bordás Réka.

Péter Szabolcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában