OTP Bank Liga

2020.06.24. 12:46

Összeszorított fogakkal – Nehéz meccsre számítanak a Lokinál

Két meccse van a Debreceni VSC-nek, hogy kiharcolja a bennmaradást az NB I.-ben.

Debrecen 20200621 Labdarúgás 2020 NBI NB1 OTP Bank Liga Debrecen DVSC Diósgyõr DVTK Fotó Dömötör Csaba Nemzeti Sport Szécsi Márk Ferenczi János

Fotó: Nemzeti Sport-archív

Miután a hétvégén rendkívül fontos győzelmet aratott a Loki a Diósgyőr ellen, szerdán ismét egy borsodi csapat vár rá az OTP Bank Liga harminckettedik fordulójában. A DVSC Mezőkövesdre látogat, ahol mind a két gárda szempontjából nagyon nagy téttel bíró összecsapást láthatunk majd, hiszen a hazaiak a bronzéremért állnak harcban a Puskás Akadémiával, amíg a vendégek a kiesés ellen menekülnek.

Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője | Fotó: Napló-archív

Nincs sok hátra

A hajdúságiaknál a sérült Haris Attilára és az utólag egy mérkőzésre eltiltott Tomas Kosickyre biztosan nem számíthat az edzői stáb. A kapus a diósgyőri Kiss Tamás nyakát ragadta meg egy összetűzés alkalmával, ezért büntették meg. Kondás Elemér nyilatkozott a Hajdú-bihari Naplónak a mérkőzést megelőzően. – A Kövesdnek az a célja, hogy a harmadik helyet megszerezze, de mi szeretnénk minél több pontot gyűjteni ezen a hátralévő két összecsapáson, holnap is ez lesz majd a szemünk előtt. Nagyon nehéz találkozóra számítok, egy jó csapat otthonába látogatunk, sokat számít majd, hogy ki hogyan tud frissíteni. A mi kereteink kicsit behatároltak, de nincs sok hátra, mindenkinek ki kell bírnia. Aszerint fogjuk összeállítani a kezdő tizenegyet, hogy ki milyen állapotban lesz.

A Loki-szurkolók abban reménykednek, hogy a DVTK elleni fölényes győzelem lelkileg jót tett a gárdának. – Nagyon határozottan és gólra törően játszottunk, szép találatokat szereztünk, és ez kell, hogy hitet adjon. Ha becsúszott valami hiba, akkor azt a társak ki tudták javítani, egymást segítették a fiúk, és ezt várom a következő két meccsen is tőlük.

„Harcoljanak egymásért, a klubért, a szurkolókért és Debrecen városáért. Ez a minimum, amit meg kell tenni, rövid idő van, össze kell szorítani a fogakat, aztán menni előre”

– mondta Kondás Elemér.

Kell a maximum

Szécsi Márk a Diósgyőr elleni két góljával kiérdemelte a mérkőzés legjobbja címet. – Létfontosságú volt itthon tartani a három pontot, ami sikerült is, így megmaradtak az esélyeink a bennmaradásra. Ahhoz viszont mind a két találkozót meg kell nyernünk, hogy ne kelljen számolgatni, de egyelőre a Mezőkövesdre koncentrálunk. Ki kell hoznunk a maximumot ebből a meccsből.

A hazaiak egy hosszabbításban szerzett góllal győztek a Fehérvár ellen, és továbbra is bronzérem megszerzése a céljuk. – Nagyon komoly összecsapásra számítok, a Mezőkövesd szép focit játszik, de nincs mese, mindent bele kell adnunk a győzelemért – mondta Szécsi Márk.

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában