Rögtönzött siker

2020.06.29. 21:16

Első hazai strandröplabda tornáját nyerte a DSZC játékosa

Mindössze két hete edz hazánkban, Vajda Beáta máris letette névjegyét a magyarországi strandröplabda sportban.

Fotó: DSZC-Eötvös DSE-archív

Vasárnap rendezték a Beach Sport Open A-kategóriás strandröplabda-tornát a hűvösvölgyi MESE Strandröplabda Centrumban. Vajda Beátának, a DSZC-Eötvös DSE versenyzőjének ez volt az első magyarországi A-kategóriás megmérettetése.

Fotó: DSZC-Eötvös DSE-archív

A versenyen hatalmas mezőny gyűlt össze. Összesen 41 páros nevezett, de lebonyolíthatóság érdekében a rendezők 32-ben limitálták az indulók létszámát, így 9 páros végül nem állhatott rajthoz. Az indulók között ott volt a legutóbbi két magyar bajnokságot megnyerő Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra (RÖAK Kaposvár) duó, csakúgy, mint a legutóbbi három ob-n ezüstérmes Szabó Dorottya (ÓSSC), aki idén Győri Pannival szerepel (Penta-KSE). Vajda Beáta a Penta-KSE-s Szabó Adrienn oldalán indult 16. kiemeltként, 600 ranglistaponttal, közös edzés nélkül – tudatta portálunkkal Szombathy András, a DSZC-Eötvös DSE vezetőedzője.

Akik ismerték Vajda Beáta eddigi eredményeit (többek között U22-es Eb-ezüstérem, U22-es vb ötödik hely, CEV versenyen első és második hely, World Tour versenyen első és második hely, négyszeres felnőtt román bajnok, stb.) és mentalitását, azok tudták, hogy annak ellenére is helyt fog állni, hogy nem edzett együtt mostani párjával.

A verseny érdekessége volt, hogy a Magyarországon az utóbbi időben egyeduralkodónak számító Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra páros két vereséggel kiesett: a szintén ob-ezüstérmes Czene Adrienn és a felnőtt terem válogatott meghatározó játékosa, Németh Anett is legyőzte őket, valamint Vajda Beáta és Szabó Adrienn is.

Utóbbi páros annak ellenére is megállíthatatlannak bizonyult, hogy a verseny napján, a regisztrációnál találkoztak életükben először. Ennek ellenére megnyerték a versenyt, így Vajda Beáta letehette névjegyét az első magyarországi versenyén.

Borítókép: Az első három helyezett, középen Vajda Beáta és Szabó Adrienn

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában